Jang Vej završio karijeru

Izvor: RTS, 08.Maj.2009, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jang Vej završio karijeru

Trostruki olimpijski šampion i sedmostruki svetski prvak u gimnastici Kinez Jang Vej završio je karijeru zbog povrede lakta, prenele su svetske agencije.

Na Olimpijskim igrama u Pekingu prošle godine Jang je osvojio dve zlatne medalje: u višeboju i u ekipnoj konkzrenciji.

"Zbog bolova i iscrpljenosti više ne mogu da treniram", izjavio je Jang Vej.

Pored dve zlatne medalje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Pekinga, Vej je zlato u ekipnoj konkurenciji osvojio i na Igrama u Sidneju 2000.

Dvadesetdevetogodišnji kineski gimnastičar, koji je u karijeri osvojio i dve srebrne olimpijske medalje, bio je i pre pet godina blizu odluke o završetku karijere, razočaran neuspehom na Igrama u Atini 2004, kada je u finalu pao sa vratila i ostao bez odličja.

Srećom, odustao je od te namere i 2006. se vratio na velika vrata, osvojivši tri titule svetskog šampiona. Taj uspeh je ponovio i godinu dana kasnije.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.