Jadran nastavio seriju pobeda u borbi za opstanak (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 04.Apr.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jadran nastavio seriju pobeda u borbi za opstanak (FOTO)

Ekipa Jadrana uvećava bodovni saldo i očekuje izlazak iz opsne zone U 22. vanrednom kolu Prve gradske lige, Jadran je uknjižio važne bodove u susretu sa Resničanima (3:2), dok su Korićani savladali Srbiju iz Ilićeva (1:0) i tako povećali prednost u odnosu na drugoplasiranu Mladost iz Pajazitova na dvanaest bodova.
Posle pobede nad Slavijom u Bresnici u prethodnom kolu, u duelu sa direktnim kokurentom u borbi za izlazak iz opasne zone fudbaleri gradskog prvoligaša >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << iz Vašarišta su uz dobru igru i malo sportske sreće osvojili tri važna boda. Ekipa Jadrana, koju vodi trener Miloš Dabić, prema igri i zalaganju na terenu čvrsto je rešena da sačuva status člana Prve gradske lige, iz koje u ovoj sezoni zbog smanjenja lige ispada najmanje četiri kluba.
Ova ekipa loše je startovala i olako gubila bodove, pa je tavorila na dnu tabele i jesenji deo sezone završila sa svega dvanaest osvojenih bodova. Međutim, iz četiri susreta u nastavku prvenstva, popularni Jadranci ili „večiti amateri“ osvojili su devet bodova ili bod više nego u prvih petnaest kola jesenje polusezone. To pokazuje da se u klubu dobro radi, što je potvrđeno i na današnjoj utakmici sa veoma iskusnom i visoko kotiranom ekipom Budućnosti iz Resnika.
Na terenu u Vašarištu vodila se borba za svaku loptu Treba reći da je Jadran jedna od retkih ekipa koja je u poslednjem jesenjem kolu osvojila važan bod i u Korićanima. Da nije bilo neočekivanog kiksa na svom terenu protiv Slobode iz Grbica, učinak u ovoj godini bio bi stoprocentan.
Današnji susret sa Resničanima na Vašarištu obeležen je sa pet pogodaka, dva crvena kartona i dramatičnom završnicom u kojoj je domaćin morao da čuva pobedu do poslednjeg minuta.
Gosti su dobro počeli i pritiskom pokušavali da što pre postignu gol. U 10. minutu su uzdrmali stativu, a sedam minuta kasnije došli i u vođstvo. Iskusni Zoran Bala Stevanović je preciznim udarcem sa oko 16 metara pogodio levi gornji ugao golmana Jadrana.
Zoran Stevanović postigao je vodeći pogodak za goste iz Resnika, ali je Budućnost
izgubila
Domaći tim se nije predavao i brzo se oporavio od početnog šoka i iznenadno primljenog gola. U 22. minutu Luković je iz blizine sa desne strane šutirao u spoljni deo mreže. Tri minuta kasnije Resničani su propustili šansu da dupliraju prednost, kada je Brdar sa ivice peterca šutirao u golmana, koji je uspeo da loptu izbaci u korner.
U 25. minutu pravi „karambol“ u petercu gostiju. U gužvi lopta se odbijala od igrača do igrača, a sa gol-linije rukom je pokušao da spasi svoju mrežu štoper Marko Nedeljković. Zbog toga je sudija pokazao na penal, a gostujućem igraču crveni karton i put u svlačionicu. Siguran sa 11 metara bio je Vladan Alempijević i izjednačio na 1:1.
To je bio i odlučujući trenutak za dalji tok utakmice. Domaći tim je nastavio i brojčano jači dobio novu snagu za preokret, koji se desio u finišu prvog poluvremena.
U 43. minutu Marko Perović prošao je po desnoj strani i savladao golmana Gorana Milikića za 2:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.
Marko Perović sa dva pogotka doprineo pobedi Jadrana Za dva minuta, početkom nastavka utakmice posle odmora, postignuta su dva pogotka, po jedan na obe strane. U 47. minutu Perović je odbijenu loptu glavom sproveo u mrežu i povećao prednost domaćina na 3:1. Odmah su uzvratili Resničani i posle slobodnog udarca Marka Jovanovića sa leve strane lopta je na putu ka mreži zakačila Jovića i prevarila golmana Sašu Garaćevića.
To je utakmicu dovelo u rezultatsku neizvesnost, pa susret na Vašarištu protekao u velikim naporima Budućnosti da sa igračem manje da ostane neporažena, a domaći tim da sačuva stečenu prednost od 3:2.
U sudijskoj nadoknadi vremena od četiri minuta Resničani su opsedali gol Jadrana. Kostić nije stigao da ubaci loptu u mrežu posle centaršuta Jovanovića iz kornera. Golman domaćina odbranio je udarac Brdara u poslednjem trenutku pre kraja utakmice iz slobodnog udarca, a drugi pokušaj Jovana Bradara iz prekida zaustavila je prečka, pa je pobeda, ipak, pripala ekipi Jadrana koja je to više želela.       
Fudbaleri Budućnosti u finišu utakmice nisu iskoristili šanse i izgubili su bodove JADRAN – BUDUĆNOST (R) 3:2 (2:1)
Igralište: Sportski centar „Jadran“.
Gledalaca: 50.
Sudija: Lazar Radojković.
Pomoćnici: Aleksandar Jevtović, Dragan Dimitrijević (svi iz Kragujevca). Strelci: Alempijević iz jedanaesterca u 28, Perović u 43. i 47. za Jadran, a Stevanović u 17. i Kostić (autogol) u 49. minutu za Budučnost.
Žuti karton: Tanasijević (Jadran), Đoković, Srećković (Budućnost).
Crveni kartoni: Alempijević u 87. (Jadran), Nedeljković u 28. minutu (Budućnost).
JADRAN: Garaćević, Stojev, Alempijević, Tanasijević, Jović, Najdanović, Radojičić (od 90. Anđelković), Perović, Kurtić, Luković (od 65. Ljubisavljević), Nikić (od 85. Anđelković).
BUDUĆNOST: Milikić, Dragutinović, Đoković, Srećković, Z.Stevanović, Nedeljković, Beloica, Jovanović, Kostić, Brdar, A. Stevanović (od 46. Milosavljević).
Velika neizvesnost oko konačnog ishoda susreta viđena je i na utakmici u Korićanima, gde je lider dočekao ekipu Srbije iz Ilićeva. Posle prvog poluvremena bez pogodaka, Trajković je doveo Korićane u vođstvo od 1:0 u 60. minutu. U finišu utakmice gledaoci su videli još dva pogotka. U 89. minutu izjednačio je Marković, a pobedu od 2:1 Korićanima u sudijskoj nadoknadi vremena obezbedio je kapiten Vladimir Čpajak.
U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Borac (D) – Slavija 4:3, Pobeda – Erdoglija 1931 4:0 (prekid u 42. minutu jer su gosti ostali sa nedovoljnim brojem igrača), Šumadinac KG – Mladost (P) 4:0, Sloga (D) – Bagremar 0:1, Jedinstvo – Šumadija 1934 0:0, Kutlovo – 21. oktobar 2:1, a u ovom kolu slobodna je bila ekipa Slobode iz Grbica.
I pored pobede Jadran je ostao na petnaestom mestu sa 21 bodom, koliko ima i četrnaestoplasirani Šumadinac KG.
U vođstvu je ekipa Korićana sa 50 bodova, Mladost je ostala druga sa 38, a treća Budućnost sa 37 bodova.
U narednom, 23. kolu Prve gradske lige Jadran je gost Srbije, a Budućnost dočekuje Borac iz Drenovca. U ostalim susretima sastaju se: Erdoglija 1931 – Korićani, 21. oktobar – Jedinstvo, Šumadija 1934 – Sloga (D), Bagremar – Šumadinac KG, Mladost – Pobeda, Slavija – Sloboda (G).
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Sasuolo posle dva meseca, užasni Kjevo se već saživeo sa ulogom drugoligaša (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Apr.2019

Malo radosti i na stadionu Mapei. I mada je ružno smejati se tuđoj nesreći, a večerašnja pobeda domaćih nije toliko posledica njihove dobre igre koliko depresije u Veroni, sigurno će u Sasuolu na trenutak zaboraviti na muke Kjeva, jer su pobedom od 4:0 u 30. kolu Serije A možda osvojili i ključne...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.