Izvor: Blic, 20.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ja trener? Tek za 10 godina!

Ja trener? Tek za 10 godina!

Zinedina Zidana neće biti lako ponovo vratiti u fudbalske vode. Pričao o Mondijalu i Materaciju je iza njega, na utakmice Reala skoro da i ne ide, ne čita stručne knjige kako bi što pre ušao u (očekivane) trenerske vode.

Godine potpune predanosti lopti zamenio je mirnim porodičnim kutkom uživajući u svakodnevnim čarima života sa suprugom i četiri sina.

- Ne, fudbal mi uopšte ne nedostaje. Kada je Real započeo sezonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nisam osetio nikakvu strast, ali će ona, vremenom, možda doći - kaže Francuz.

Tek što je potpisao ugovor sa TV 'Kanal Plus', za koji će stručno komentarisati utakmice, Zidan je rekao da bi jednog dana mogao postati trener.

- Naravno da ću ostati u sferi fudbala jer je to jedino što stvarno znam da radim. Međutim, ako me pitate da li ću postati trener, moj odgovor za sada he 'ne'. Ali za deset godina, to će biti sasvim realno i moguće. Za mene bi bio veliki izazov da postanem vlasnik nekog od klubova - otkrio je bivši as Reala.

Njegov incident sa Markom Materacijem u finalu Mondijala u Nemačkoj, već je ušao u fudbalsku legendu. Na pitanje, kako komentariše šaljivu pesmu francuske grupe 'La Plaž' o tom slučaju, koja je inače postala veliki letnji hit, Zidan kaže:

- Pesma je zabavna, iako to što sam uradio na terenu nije bilo nimalo šaljivo. U svakom slučaju, bolje je da se ljudi tome nasmeju.

Bivši reprezentativac Francuske koji se nalazi na listi 30 mogućih dobitnika nagrade FIFA za najboljeg igrača godine, izjavio je da bi jako voleo da njegov bivši kolega, golman Fabijen Bartez, nastavi karijeru.

- Bilo bi sjajno da Fabijen nastavi da brani i da potpiše ugovor za neki veliki klub poput Čelsija. Zašto da ne, pa on još uvek može puno toga da pruži - uveren je Zidan.

Reakcija je već stigla sa Ostrva. Menadžer šampiona Engleske Žoze Murinjo je rekao da klub traži 'trećeg golmana' i da je Bartez 'golman prve klase' te da ne bi bilo u redu da uvek sedi na klupi.

Z. K.

if(!window.goAdverticum)document.write('');if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(31711);

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.