JUNAK 7. KOLA SUPERLIGE: Sandej Adetunđi (Čukarički)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2023, 17:04

JUNAK 7. KOLA SUPERLIGE: Sandej Adetunđi (Čukarički)

Svoje prve minute u Superligi sigurno nikada neće zaboraviti.

Spuštena je zavesa i na sedmo kolo ovosezonske trke za bodove u Superligi Srbije. Ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu, kolo za nama donelo je mnogo uzbuđenja s obzirom na to da je na osam mečeva viđeno 29, pogodaka. Najviše pogodaka, čak devet, viđeno je na susretu u kojem je TSC ugostio i savladao Železničar sa 6:3. A publika je u golovima najmanje uživala u Nišu gde je domaći Radnički minimalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rezultatom pobedio IMT.

Najveće iznenađenje ipak viđeno je na Banovom brdu na meču koji je i otvorio 7. kolo. Ekipa Čukaričkog je na svom terenu sa 2:1 savladala Crvenu zvezdu koja je zbogrezultata koje postiže poslednjih godima važila za favorita. Izabranici Igora Matića hrabro su izašli na megdan crveno-belima i golovima Docića i Adetunđija upisali velika tri boda na svoj konto.

Junak kola za nama i junak pobede Čukaričkog definitivno je momak koji je pre svega nešto više od dve nedelje stavio paraf na ugovor sa timom sa Bovog Brda. Nigerijac Sandej Adetunđi upisao je prve minute u Superligi Srbije i to na kakav način. Prvo je sredinom prvog poluvremena iznudio penal za svoju ekipu koji je u pogodak pretvorio kapiten Marko Docić, da bi sjajnim pogotkom u 75. minutu stavio tačku na rezultat i obezbedio pobedu svojoj ekipi.

Trener Čukaričkog, Igor Matić odlučio je da Adetunđijevo "vatreno krštenje" u Superligi bude upravo protiv Crvene zvezde, a ako je suditi po onome kako mu se za ukazano poverenje odužio jasno je da je legendarni igrač a sada trener tima sa Banovog brda napravio pravi potez.

Sada, oba ekipe Superligaško takmičenje stavljaju u drugi plan s obzirom na to da ih očekuju prve utakmice u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Čukarički ide na megdan ekipi Ferenvaroši koju sa klupe predvodi nekadašnji trener Crvene zvezde Dejan Stanković, dok crveno-bele očekuje izuzetno teško gostovanje u Mančesteru gde će odmeriti snage sa aktuelnim osvajačem Lige šampiona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.