JANKOVIĆEVA I JOVANOVSKI ISPALE U MELBURNU

Izvor: Kurir, 20.Jan.2011, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JANKOVIĆEVA I JOVANOVSKI ISPALE U MELBURNU

BEOGRAD - Srpske teniserke Jelena Janković i Bojana Jovanovski izgubile su u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu. Posle ovih poraza u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji na turniru u Melburnu više nema teniserki iz Srbije.

Jelena je bila slabija od Kineskinje Šuai Peng sa 7:6 (7:3), 6:3, koja je do velikog iznenađenja i trijumfa protiv sedmog nosioca na turniru došla posle sat i 51 minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << igre. Jankovićeva je veoma dobro počela meč i u prvom setu došla do vođstva od 4:1, ali je posle toga dozvolila Kineskinji da napravi potpuni preokret. U drugom setu Peng je relativno lako došla do vođstva od 4:2 koje je sačuvala do kraja meča.

"Početak je sezone, ovi mi je tek treći meč u 2011. godini. Potrebno mi je još vremena i treninga da povratim svoju igru, pogotovo u odlučujućim trenucima. Danas sam imala lošu selekciju udaraca, dok je moja protivnica iskoristila svoje šanse", rekla je Jankovićeva novinarima posle meča.

Uprkos neočekivanom porazu od 54. igračice sveta, Jankovićeva je rekla da veruje da može da se vrati u sam vrh ženskog tenisa. "Najvažnije je da budem zdrava i fizički spremna. Što više budem igrala, to će biti bolje. Verujem u sebe", zaključila je srpska teniserka.

Bojana Jovanovski izgubila je od Ruskinje Vere Zvonarjove sa 6:2, 3:6, 1:6. Meč je trajao sat i 48 minuta, a Bojana je pružila više nego dostojan otpor Ruskinji koja je postavljena za drugog nosioca na turniru.

Srpska teniserka je u prvom setu čak tri puta oduzela servis protivnici, zahvaljujući čemu je rešila ovaj deo meča u svoju korist. U nastavku duela ruska teniserka je zaigrala najbolje što ume i posle velike borbe opravdala ulogu favorita protiv 58. igračice sa WTA rang-liste.



Zvonarjova: Jovanovski veoma dobra teniserka

Ruskinja Vera Zvonarjova rekla je posle pobede na Otvorenom prvenstvu Australije da je Bojana Jovanovski veoma dobra teniserka i da joj je trebalo vremena da se navikne na stil igre članice FED kup reprezentacije Srbije.

"Bojana je pokazala da je zaista dobra teniserka i bila je vrlo agresivna. Do sada se nismo sastajale, pa mi je bilo potrebno vremena da se naviknem, da "pročitam" njen stil igre.Na početku meča sam pravila neke greške, ali sam u drugom setu uhvatila pravi ritam. Nakon toga sve je bilo mnogo lakše. Drago mi je zbog preokreta i pobede", kazala je ona.

Ruska teniserka ocenila je da bi ovako težak meč mogao da joj pomogne u nastavku turnira. "Igram sve bolje, a mečevi kao ovaj su veoma važni, jer ne igrate najbolje što možete, a pobeđujete i prolazite dalje", zaključila je Zvonarjova.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal i Soderling rutinski, Nalbandijan predao meč

Izvor: Blic, 20.Jan.2011

Najbolje rangirani svetski teniser Rafael Nadal bez većih problema je savladao Amerikanca Rajana Svitinga sa 6:2, 6:1, 6:1 u drugom kolu Australijan opena...Nadalu, koji je postavljen za prvog nosioca na turniru, za ubedljivu pobedu bila su potrebna 102 minuta igre...Tri minuta više bilo je potrebno...

Nastavak na Blic...

Rezultati 2. kola za žene

Izvor: SrbijaNet.rs, 20.Jan.2011

Srbija više nema predstavnica na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu pošto su, posle Ane Ivanović, iz daljeg takmičenja jutros eliminisane i Jelena Janković i Bojana Jovanovski. Najbolju srpsku teniserku u drugom kolu savladala je Kineskinja Peng Šuai sa 7-6 (7-3), 6-3, dok

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Tenis: Melburn ostao bez Srpkinja

Izvor: Glas javnosti, 21.Jan.2011, 07:17

MELBURN - Srpske teniserke Jelena Janković i Bojana Jovanovski izgubile su u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu. Posle ovih poraza u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji na turniru u Melburnu više nema teniserki iz Srbije...Jelena je bila slabija od Kineskinje Šuai Peng sa 7:6 (7:3),...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.