Izvor: MozzartSport.com, 21.Jan.2021, 14:06

Iznenađenje na Brdu: Čuka dovela krilo Dandalka

Stefan Čolović potpisuje na dve godine

Znalo se za njega dok je nosio dres novosadskog Proletera, umeo je Stefan Čolović da zablista na terenima Superlige. Ali krilni fudbaler postao je poznat široj javnosti posle transfera u Dandalk i velikih ovosezonskih uspeha šampiona Irske.

 Dandalk je bio jedno od najvećih iznenađenja evropskih kvalifikacija, uspeo je da se izbori za plasman u Ligu Evrope i odigra pristojne mečeve u konkurenciji Arsenala, Rapida >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i Moldea. Veliku ulogu i tim rezultatima tima iz Irske imao je srpski internacionalac.

Međutim, neće se Stefan Čolović dugo zadržati u Irskoj. Tačnije, izvesno je da će se uskoro i zvanično vratiti u Srbiju. Prema saznanjima MOZZART Sporta momak rođen 1994. godine uskoro će i zvanično parafirati dvogodišnji ugovor sa Čukaričkim. A zatim se, koliko sutra, pridružiti novim saigračima na pripremama u Antaliji.

Čukarički je ove zime ostati bez Ndijajea i Ezea, momaka koji igraju na Čolovićevom mestu, pa se dolazak nekadašnjeg člana Proletera nametnuo kao logičan izbor. Posebno što je pred transferom u inostransatvo i Veljko Birmančević.

Zanimljivo je na koji način je februara prošle godine završio u Dandalku. Trener irskog šampiona Vini Pert dolazio je u Srbiju kako bi pratio fudbalere iz Superlige, a za oko mu je zapao upravo Čolović. Upravo je prošle sezone Čolović bio jedan od najstandardnijih fudbalera Proletera odigravši ukupno 19 utakmica u prvenstvu, a uspeo je da se upiše i u listu strelaca na utakmici protiv Mladosti.

Čolović je prošao kamp Atletiko Madrida, nastupao je za mlađe kategorije Partizana i Crvene zvezde, dok je u dresu Rada debitovao u Superligi Srbije. Igrao je još i u Drini iz Zvornika, Radničkom iz Pirota, da bi se iz Jagodine 2017. godine preselio u Proleter.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.