Izvor: MozzartSport.com, 03.Okt.2020, 12:32

Iznenađenje: Mark Roka u Bajernu za 15.000.000 evra!

Transfer koji niko nije očekivao

Ako su manje-više sve vreme posle kupovine Leroja Sanea na Alijanc Areni bili tihi, Bajern je izgleda rešio da se aktivira u poslednja dva dana prelaznog roka i dovede dva ozbiljna pojačanja! I to za tek nešto više novca koliko je plaćen Sane.

Dok se rasplet sa Čelsijem oko transfera Kaluma Hadson Odojija još čeka, Bajern je u Kataloniji upecao kapitalca za samo 15.000.000 evra! Katalonski Sport pod vinjetom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << “ekskluzivno“ objavljuje da je Bajern sve završio oko transfera sada već bivšeg veziste Espanjola, s kojim je od ove sezone trebalo da igra Segundu.

Upravo iz tog razloga transfer iznosi svega 15.000.000 evra, plus nešto malo u bonusima. Dogovor između sve tri strane pao je u subotu ujutru, a Roku sada čeka put u Minhen na lekarske preglede, a onda i potpisivanje četvorogodišnjeg ugovora s prvakom Nemačke i Evrope, plus jedna dodatno opciono. Ozvaničenje čekamo u ponedeljak.

Mark Roka nije novo ime u tefteru Bajernovih skauta i on se pominjao i u prethodnih godinu i po dana, kada je eksplodirao i igrao jako dobro u dresu Espanjola. Roka je, uostalom, bio meta i madridskih rivala, Reala i Atletika, s tim što se sve završilo samo na interesovanju. Blankosi su se prebacili na Eduarda Kamavingu, dok su Rohiblankosi celo leto u problemu s novcem i čak nije bilo moguće da se završi transfer po tarifi koju je Bajern platio. Osim toga, Dijego Simeone je kasnije počeo da traži igrača drugačijeg profila, pa je izbor pao na Lukasa Toreiru.

Prelazak Marka Roke u Bajern predstavljaće ozbiljnu finansijsku injekciju za Espanjol i olakšanje za budžet, jer je bio najplaćeniji igrač u timu. A zbog pandemije virusa korona i globalne krize Espanjol je zapao u dugove na koje nije računao... Bajern je Rokin transfer trebalo da finansira od prodaje Mikaela Kuisansa u Lids, ali je tu zapelo zbog dinamike isplate obeštećenja i navodno toga da je francuski vezista pao lekarske preglede.

U međuvremenu, još se čeka rasplet oko Kaluma Hadson Odojija. Pisali smo već o tome, blizu je selidbi u Minhen, ali ne toliko koliko je to sinoć delovalo. Čelsi treba da prelomi, Frenk Lampard ga želi, ali mu ne garantuje ni minutažu, ni mesto u startnoj postavi, a Hadson Odoi će navodno poštovati svaku odluku kluba. Bajern je ponudio pozajmicu uz obavezan otkup, navodno na 40.000.000 evra.

Bajern opet radi sistemski i bez mnogo zaletanja.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.