Izložba slika u mlinu u Malom Staparu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2018, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika u mlinu u Malom Staparu

U mestu gde je vreme stalo, u stoletnom mlinu na Malom Staparu kod Sivca, uz zvuke gajdi i kolorit vojvođanskih pejzaža, kanala, lokvanja, ali i razigranih konja sa platna akademskog vajara i slikara Milenka Buiše, kao da su se u igri boja srele dve Vojvodine.

"S jedne strane taj kovitlac, taj bes, mada diskretna upotreba boje, a sa druge strane taj mir i tišina. Ja te njegove slike doživljavam kao apstraktne slike. Nisu to ni konji, to je trk, to je naš utisak o tome. To >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je apstraktna imenica", kaže Nikola Mirkov, novinar u penziji.

Posle 50 godina Buiša kaže da se vratio na mesto gde je kao dečak učio da pliva, kako bi pokazao deo svoje večne inspiracije Vojvodinom.

"Mali Stapar je kao ambijent, mesto vrlo interesantan. I evo me tu posle 50 godina. Ovaj mlin je nešto. Ja uvek kažem Pariz ima Mulen ruž, a mi ovaj mlin. Izložba je posvećena Vojvodini, kanalima, lokvanjima i na neki način sve je u vezi sa ovim Malim Staparom", kaže Milenko Buiša, akademski slikar.

Ovu kao i brojne druge izložbe u starom mlinu organizovala je Fondacija Vetrenjača iz Sivca koja će i ove godine biti domaćin susreta pesnika i slikara na ovom mestu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.