Izložba Nestali u holokaustu – Zemun u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2016, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Nestali u holokaustu – Zemun" u Kikindi

Nakon 17 gradova u Srbiji i regionu, izložba "Nestali u holokaustu – Zemun" - Svaka slika priča priču, autora Nenada Fogela, otvorena je u u kikindskoj Narodnoj bioblioteci "Jovan Popović". Otvaranje izložbe upriličeno je u okviru "Večeri multikulturalnosti", u organizaciji Udruženja građana ESS, i uz podršku grada Kikinde.

Uz prisustvo gostiju iz Jevrejske opštine Zemun, otvaranje izložbe "Nestali u holokaustu – Zemun" - Svaka slika priča priču, autora Nenada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Fogela, bilo je još jedno podsećanje o stradanju Jevreja tokom drugog svetskog rata.

"Do 1941. godine jevrejske zejednice činile su važan deo privrednog i kulturnog života u većini vojvođanskih mesta, a sa nadiranjem fašizma mnogobrojne porodice stradale su u logorima širom Evrope. To se ne sme zaboraviti, niti ponoviti. U situacijama kada ne retko prisustvujemo pokušajima revizije istorije, ta podsećanja su pogotovo potrebna", kaže Nenad Fogel, predsednik Jevrejske opštine Zemun i autor izložbe.

Poštujući sopstvenu kulturu i identitet, učimo da poštujemo tuđe kulturno i istorijsko nasleđe i potrebu za sopstvenim identitetom.

U prostoru kikindske Biblioteke postavka izložbe "Nestali u holokaustu – Zemun" - Svaka slika priča priču biće otvorena za sve zainteresovane posetioce do 23. decembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.