Izlile se tri litre hlorovodonične kiseline

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2015, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlile se tri litre hlorovodonične kiseline

Na Medicinskom fakutetu danas se razlilo oko tri litra hlorovodonične kiseline zbog čega je došlo do evakuacije pedesetak studenata, a u incidentu nije bilo povređenih.

Nadležni iz Gradske uprave za vanredne situacije su brzo reagovali i neutralisali razlivenu tečnost koja je širila neprijatan miris tako da je situacija na fakultueta brzo normalizovana.

Na tom fakultetu bili su i toksikolozi Gradskog zavoda za javno zdravlje koji su utvrdili da se radi o 37- procentnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hlorovodičnoj kiselini i da niko od studenata nije pretprepo posledice.

Načelnik beogradske Uprave za vanredne situacije Rade Milošević rekao je Tanjugu da je bilo evakuisano pedesetak studenata sa drugog sprata zgrade i da je situacija brzo normalizovana.

On je objasnio da su pripadnici vatrogasno spisličkih jedinica odmah, u pomoć specijalnog aparata neutralisali tečnost, a da je potom i zahvaljujći provetravanju situacija normalizovana.

"Nema povređenih, a ekotoksikološke jedinice Gradskog zavoda za javno zdravlje su utvrdile o čemu se radi", rekao je Milošević.

U Dekanatu Medicinskog fakulteta rekli su Tanjugu da je sve brzo i na najbolji način završeno.

Do razlivanja hlorovodonične kiseline došlo je u Kabinetu za patološku fiziologiju, a tokom intervenciji bilo je angažovano sedam vatrogasnih vozila sa 22 pripadnika vatrogasno spasilačkih jedinica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izlila se HCl, evakuisan Medicinski fakultet

Izvor: Prva.rs, 20.Jan.2015

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević rekao je da se razlila tečnost u količini od tri litra.. On je dodao da je intervenisalo sedam vozila sa 22 vatrogasca.. Ekotoksikološke ekipe Gradskog zavoda za javno zdravlje stigle su na fakultet i ispituju uzrok ovog akcidenta.. Izvor:...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.