Izvor: MozzartSport.com, 11.Jul.2020, 13:19

Iz Gradskog vrta pogled ka evro-eliti

Osijek na samo bod od drugoplasirane Lokomotive, a danas ima zicer protiv otpisane Istre

Dobri rezultati hrvatskih klubova u Evropi, posebno šampiona Dinama, uticali su na to da iz HNL-a dva tima mogu od Lige šampiona. Modri su odavno odbranili krunu, a za drugu poziciju i plasman u kvalifikacije za evro-elitu bore se Lokomotiva i Osijek, mada ni Rijeka nije bez šansi.

Osiječani su u odličnoj seriji. Nisu poraženi na sedam poslednjih utakmica (pet pobeda i dva remija) >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << otkada se sezona u Hrvatskoj nastavila posle pandemije virusa korone. Vetar u leđa timu iz Slavonije dala je pobeda na Poljudu protiv Hajduka i sada je Osijek na samo bod od drugoplasirane Lokomotive. Izabranici trenera Ivice Kuluševića stvar drže u svojim rukama s obzirom na to da u poslednjem kolu u Gradski vrt stiže direktan rival za drugo mesto, Lokomotiva.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Osijek večeras (21.05) ne bi trebalo da ima težak zadatak protiv devetoplasirane Istre, koja će najverovatnije morati u baraž za opstanak u hrvatskoj eliti.

"Nadam se da ćemo svi ostati čvrsto na zemlji jer bi bilo pogubno da upišemo bodove pre nego obavimo posao na terenu. Došli smo velikim trudom i radom u situaciju da odlučujemo sami o svojoj sudbini do kraja sezone. Bilo bi šteta prokockati sav taj trud“, rekao je trener Kulešević, prenosi Indeks.

U prvom delu sezone, Osijek nijednom nije pobedio Istru u Puli. Bilo je 1:0 i 0:0 u gostima, dok je na svom terenu pobedio sa minimalnih 1:0.

"U podsvesti još imamo poraz iz Pule ove sezone u dvoboju koji je podigao mnogo prašine. Isto tako, u ranijem delu sezone se dobro sećamo kako smo Puljane kod kuće dobili golom u sudijskoj nadoknadi. Sve nas to poziva na dodatni oprez“, istakao je Kulešević.

Kada igraju Osijek i Istra mreže se retko tresu. Na pet poslednjih utakmica dolazilo je 0-1 gola. Ipak, sada su domaćini u naletu i trebalo bi da ostvare lagani trijumf.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Rijeka je očajno počela u nastavku sezone, ali je prošle nedelje na Kantridi pao šampion Dinamo sa 2:0. Riječani imaju još šanse za drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona, ali Lokomotova beži pet, a Osijek četiri boda. Inter je otpisan na začelju. Ima osam vezanih poraza u šampionatu i već može da se okrene narednoj sezoni i drugoligaškom karavanu.

HRVATSKA – 34. KOLO

Petak

Gorica – Varaždin 0:1 (0:0)

/Drozdek 75pen/

Subota

18.55 (12,00) Inter (6,00) Rijeka (1,20)

21.05 (1,15) Osijek (7,00) Istra 1961 (15,00)

Nedelja

18.55 (5,10) Slaven (3,60) Lokomotiva Z. (1,65)

21.05 (1,65) Dinamo (3,60) Hajduk (5,10)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.