Iz Borusije B na klupu premijerligaša

Izvor: Mondo, 21.Jan.2019, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Borusije "B" na klupu premijerligaša

Hadersfild posle rastanka sa Dejvidom Vagnerom odlučio da i novog menadžera regrutuje iz redova trofejnog nemačkog kluba.

Mladi nemački stručnjak Jan Sivert (36) u ponedeljak je imenovan za novog menadžera Hadersfilda, poslednjeplasiranog tima Premijer lige.

Sivert stiže iz Borusije Dortmund, čiji drugi tim je predvodio od leta 2017.

On će u preostalih 15 kola probati da napravi sportsko čudo, s obzirom na to da su "terijeri" iz 23 meča osvojili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << samo 11 bodova, a od prve ekipe van zone ispadanja - Njukasla - deli ih 10 bodova.

Sivert će debitovati 29. januara, na utakmici protiv Evertona kod kuće. Potom su na redu još teži mečevi, protiv Čelsija i Arsenala.

Zanimljivo je da je i Dejvid Vagner, sa kojim se klub sporazumno razišao pre nedelju dana, pre Hadersfilda takođe bio trener drugog tima Borusije.

On je preuzeo Hadersfild u novembru 2015. godine i 2017. ga uveo u elitni rang posle četiri i po decenije odsustva. Minulu sezonu završili su na 16. mestu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.