Ivković: Energija napravila razliku

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Maj.2012, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivković: Energija napravila razliku

Dušan Ivković je posle prave lekcije Ćaviju Paskvalu ostvario rezultat koji će ga bez obzira na ishod finala zasluženo kandidovati za titulu trenera godine.
Olimpijakos je najprijatnije iznenađenje sezone. Prošlog leta skratio je budžet, ostao bez Teodosića i Papalukasa, tokom sezone imao problema. Sa kursa se nije skretalo i crveno-beli su ponovo u finalu.
Kao i mnogo drugih važnih utakmica, očekivali smo težak meč, ali i nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << žešći ritam. Vrlo sam srećan jer naš mladi tim je protiv tako iskusnog protivnika zaslužio pobedu, a posebno je značajno što smo bili bolji u elementima u kojima je Barselona najjača u Evroligi. Naša odbrana je bila izuzetno jaka. Dobro smo ih čitali, Barselona nisu samo velike zvezde Navaro i Lorbek, ovi drugi su postigli malo poena i to sa slabim procentom – konstatovao je jedan od junaka večeri.
Konstatujući da je ovaj duel doneo jedno novo iskustvo za njegov tim, Ivković je ukazao na osnovnu odliku Olimpijakosa.
Svakako najveća prednost ovog tima je energija. To je ključni faktor koji je bio na našoj strani. Skokovi su takođe bili od izuzetne važnosti, odlučili smo da preuzmemo rizik u nekim rotacijama oko Navara, što nas je koštalo manjka u skoku. Ali nam se isplatilo na drugim stranama.
U odnosu na početak sezone Ivković je istakao da je njegov tim ostvario napredak najviše zahvaljujući komunikaciji. Upitan kako zadržati mirnoću i ne podleći euforiji pred finale, Ivković je odgovorio:
Danas moramo da se odmorimo, jer u nedelju je pred nama potpuno drugačija utakmica. Do finala je vrlo malo vremena, pri čemu Lo ima problema sa zglobom.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.