Izvor: Blic, 12.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Španović osvojila zlato na SP u Poljskoj!

Reprezentativka Srbije u atletici Ivana Španović osvojila je danas na juniorskom prvenstvu sveta u poljskom gradu Bidgošću zlatnu medalju u skoku u dalj rezultatom od 6,61 metara.



Ovo je treća medalja za Srbiju na šampionatu u Bidgošću, posle dva bronzana odličja koja su dva dana ranije osvojili Tatjana Jelača u bacanju koplja i Mihail Dudaš u desetoboju.

Osamnaestogodišnja Španović je pobednički skok izvela u trećoj seriji, a odlična ostvarenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imala je i u petom i šestom skoku, kada je zabeležila 6,41 odnosno 6,55 metara.

Srebrnu medalju sa 15 santimetara slabijim rezultatom (6,46 m) osvojila je Beloruskinja Nastasija Mirončuk, dok je bronza pripala Kubanki Dalenis Alkantari (6,41 m).

Sa tri medalje Srbija trenutno zauzima 11. mesto u konkurenciji 33 zemlje sveta koje su osvojile odličja.

Dan pre završetka šampionata na prvom mestu se nalaze SAD sa ukupno 14 medalja, ispred Nemačke koja ima pet zlatnih odličja i Kenije sa tri titule šampiona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.