Ivana Španović kreće u pohod na nov dijamant

Izvor: B92, 19.Maj.2022, 12:47

Ivana Španović kreće u pohod na nov dijamant

Ivana Španović Vuleta će se predstojećeg vikenda takmičiti na drugom mitingu Dijamantske lige koji će se održati 21. maja u Birmingemu.

Nakon što je protekle zime pokorila svet i popela se na tron Svetskog atletskog prvenstva u dvorani koje je održano u Beogradu, Ivana spremno najavljuje i sezonu na otvorenom.

Ove godine čekaju je dva velika takmičenja: Svetsko atletsko prvenstvo na otvorenom koje će se održati u američkoj državi Oregon od 15. do 24. jula, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok će se Evropsko prvenstvo održati u Minhenu od 15. do 21. avgusta 2022. godine.

"Ivana će otvoriti takmičarsku sezonu na Mitingu dijamantske lige u Birmingemu 21.maja 2022. Skakaće iz nešto kraćeg zaleta, a rezultat sa kojim bi bili zadovoljni je u zoni 6.70 - 6.80 m. Nedelju dana nakon Birmingema Ivana će otputovati u Judžin, takođe na Miting dijamantske lige. Nakon toga sledi tempiranje forme za Svetsko prvenstvo koje je sredinom jula", rekao je Ivanin trener Goran Obradović.

Srpska atletska kraljica ima 16 pobeda na mitinzima DL i bila je tri puta ukupna pobednica dijamantske lige. Po tome je Ivana rekorderka među skakačicama udalj.

Na startnim listama skoka udalj na takmičenjima koja slede nalazi se olimpijska i svetska šampionka Malaika Mihambo, koja je ove sezone skakala 7,30 metara, kao i Loren Ugen, osvajačica bronzane medalje sa Svetskog prvenstva u dvorani u Beogradu.

Ostale učesnice su Marina Bek-Romančuk iz Ukrajine, Katarina Džonson-Tompson iz Velike Britanije, Kadi Sagnija iz Švedske, Jazmin Sojers iz Velike Britanije i jedina Amerikanka Kendel Vilijams.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.