Ivana Jorović i Aleksandra Krunić donele pobedu protiv Turske

Izvor: RTS, 07.Feb.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Jorović i Aleksandra Krunić donele pobedu protiv Turske

Ivana Jorović savladala je Kaglu Bujukakčaj sa 2:0 (6:2, 6:3), u prvom meču drugog kola Prve grupe Evro-afričke zone Fed kupa, koje se igra u Batu u Britaniji. U drugom meču Aleksandra Krunić je posle preokreta savladala Pamre Ozgen sa 2:1 (3:6, 6:4, 6:2) i donela našoj selekciji ukupnu pobedu protiv Turkinja.
Posle pobede u prvoj rundi protiv Gruzije od 2:0, reprezentativke Srbije uspešno su započele >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i drugi dan takmičenja. Prvi bod našoj selekciji donela je Ivana Jorović, koja je lako slomila otpor protivnice i stigla do trijumfa.

Jorovićeva je dominirala u meču, napravila ukupno četiri brejka, dok je protivnica uspela samo jednom da joj oduzme servis, što nije bilo dovoljno da ozbiljnije zapreti našoj teniserki.
U drugom meču dana, Aleksandra Krunić je posle preokreta savladala Pemre Ozgen. Nakon ravnopravne borbe u prvom setu, naša teniserka je u sedmom gemu dozvolila protivnici da joj oduzme servis. Potom je Turkinja u devetom gemu stigla do novog brejka i dobila prvi set sa 6:3.
U četvrtom gemu drugog seta, Turkinja je ponovo došla do brejka prednosti. Tada je naša teniserka zaigrala znatno agresivnije, već u narednom gemu je vratila brejk. U devetom gemu Aleksandra ponovo oduzima servis protivnici, potom je bila sigurna na svoj servis i rešava drugi set u svoju korist sa 6:4.
Odlučujući set doneo je veliku borbu, a u petom gemu Krunićeva je uspela da iskoristi četvrtu brejk loptu i konačno slomi otpor protivnice. Potom je rutinski privela meč kraju, i uz još jedan brejk rešila set i meč, 6:2 u trećem setu.
U poslednjem kolu u petak Srbija igra protiv Hrvatske. Pobednici dve grupe u Batu sastaće se međusobno, a onda će se boriti za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B sledeće godine, zajedno sa najboljom selekcijom iz grupe koja se takmiči u poljskom gradu Zjelona Gora, a koju čine Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Teniserke Srbije bolje i od Turske

Izvor: Beta, 07.Feb.2019

Ženska teniska reprezentacija Srbije pobedila je danas Tursku, u drugom kolu Prve grupe Evro-afričke zone Fed kupa u Batu.Prvo je Ivana Jorović pobedila Džaglu Bujukakdžaj sa 6:2, 6:3, a potom je Aleksandra Krunić bila bolja od Pemre Ozgen sa 3:6, 6:4, 6:2.Srbija je juče slavila protiv Gruzije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.