Italijan besni zbog suđenja

Izvor: B92, 02.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijan besni zbog suđenja

Ceo stručni štab, kao i svi reprezentativci selekcije Italije ogorčeni su na suđenje u kvalifikacionoj utakmici za SP 2010. sa Republikom Irskom (1:1).

Sudija Volfgang Štark iz Nemačke već je u 3. minutu utakmice isključio napadača Đanpaola Pacinija, jer je navodno u skoku laktom u glavu udario odbrambenog igrača Irske Džona O'Šeja. O'Šej je nakon toga završio na travi krvavog lica, ali je usporeni snimak pokazao da Pacini nije imao nameru da udari protivničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrača.

"Bili smo žrtve nepravde. Nikada u karijeri nisam doživeo nešto slično. Mislim čak da sudija nije ni video šta se stvarno desilo. Arbitar je video krv posle duela i odmah izvadio crveni karton", izjavio je selektor Italije Marćelo Lipi.

Uprkos činjenici da su imali igrača manje, Italijani su poveli u 10. minutu golom Vinćenca Jakinte. Ipak, minut pre kraja utakmice Irska je stigla do boda zahvaljujući pogotku Robija Kina.

"Nikada ranije nisam morao da igram skoro svih 90 minuta sa igračem manje", dodao je Lipi.

Crveni karton Pacinija najbrže je isključenje jednog italijanskog reprezentativca u istoriji te zemlje. Prethodni rekord je držao Đorđo Ferini, koji je na Mundijalu 1962. godine protiv Čilea isključen posle sedam minuta.

Golman Italije Đanluiđi Bufon rekao je da je Štark pokazao crveni karton nakon konsultacija sa linijskim sudijom.

"Utakmica bi bila drugačija da smo imali 11 igrača na terenu. Uprkos tome, Irska je pokazala da je težak protivnik", istakao je Bufon.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.