Oproštaj od Morosinija

Izvor: RTS, 17.Apr.2012, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oproštaj od Morosinija

Hiljade navijača i saigrači Pjermarija Morosinija odali su danas počast fudbaleru čije je telo u kovčegu obišlo krug oko stadiona Armando Piki u Livornu. Sahrana će se obaviti u četvrtak u njegovom rodnom gradu Bergamu.

Više hiljada navijača i bivši saigrači oprostili su se danas na stadionu u Livornu od Pjermarija Morosinija koji je umro u subotu na utakmici sa Peskarom.

Kovčeg sa Morosinijevim telom bio je izložen na stadionu Armando Pići u Livornu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a opelo je služio biskup grada Livorna. Morosinijevi saigrači nosili su njegov dres sa brojem 25, koji je juče povučen iz upotrebe, a sve vreme je na razglasu svirala klupska himna. Nekolicina je plakala.

Sahrana Morosinija održaće se u četvrtak u rodnom Bergamu.

Morosini je na subotnjoj utakmici druge lige sa Peskarom doživeo težak srčani udar. Autopsija nije donela konačni zaključak zašto je 25-godišnji vezni igrač umro.

Fudbalski savez Italije odlučio je da sve utakmice do nedelje počinju minutom ćutanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslednji ispraćaj Morosinija

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2012

Hiljade navijača i saigrači Pjermarija Morosinija odali su u ponedeljak počast fudbaleru čije je telo u kovčegu obišlo krug oko stadiona Armando Piki u Livornu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Saigrači i navijači odali poštu Morosiniju

Izvor: NaDlanu.com, 17.Apr.2012

Hiljade navijača i saigrači Pjermarija Morosinija odali su u utorak poštu fudbaleru čije je telo u kovčegu obišlo krug oko stadiona Armando Piki u Livornu... Biskup Livorna je blagoslovio kovčeg koji je bio u mrtvačkim kolima.Morosinijevi saigrači nosili su dresove sa njegovim brojem 25, a potom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.