Istorijski uspeh Srbije u tim sprintu na SP u Obersdorfu

Izvor: B92, 28.Feb.2021, 15:46

Istorijski uspeh Srbije u tim sprintu na SP u Obersdorfu

Srpski tandem Maida Drndić i Anja Ilić u disciplini tim sprint, zauzeo je 21. mesto na Svetskom prvenstvu nordijskom skijanju u Obersdorfu.

Kako je saopšteno, Drndićeva i Ilićeva zauzele su 21. mesto u Obersdorfu i to je najbolji plasman nekog srpskog predstavnika ili tima na nekom od velikih takmičenja.

U svojoj polufinalnoj grupi Srbija je zauzela 11. mesto i nije izborila plasman u finale.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Iza Srbije ostali su timovi Letonije, Litvanije, Turske, Brazila, Grčke, Koreje i Mongolije.

"Prezadovoljna sam kako su se stvari odvijale na stazi. Imali smo dve veoma raspoložene devojke za trku i to se odrazilo na rezultat. Malo je nedostajalo da iza sebe ostavimo i Estoniju, a nacije koje su iza nas na tabeli su sa mnogo dužom tradicijom u ovom sportu i imaju daleko veći budžet i mogućnosti za razvoj. Ovo je razlog više da nastavimo sa dobrim radom u budućnosti", rekla je selektorka Mina Ilić.

Svetski šampion je Švedska, pošto su Jona Sundlig i Maja Danlkvist bile su najbrže u Obersdorfu.

Na podijumu su se još našli timovi Švajcarske i Slovenije. Norveška je na kraju bila tek šesta, ali su zato u muškoj konkurenciji Norvežani osvojili zlato, sastav Erik Valnes-Johanes Klebo je bio bolji za 1,68 sekundi od Finske, a Rusima je pripalo treće mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uspeh Srbije u tim sprintu na SP u Obersdorfu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2021

Srpski tandem Maida Drndić i Anja Ilić u disciplini tim sprint, zauzeo je danas 21. mesto na Svetskom prvenstvu u nordijskom skijanju u Obersdorfu...Kako je saopšteno, Drndićeva i Ilićeva zauzele su 21. mesto u Obersdorfu i to je najbolji plasman nekog srpskog predstavnika ili tima na nekom od velikih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.