Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2021, 14:42

Istorijski dan za Perdju, Srbin među herojima

Saša Stefanović jedan od inicijatora najvećeg košarkaškog uspeha prestižnog fakulteta

Preko sedam decenija su studenti Perdjua sanjali da se nađu na pol-poziciji NCAA bar jednu nedelju. Najviše su postigli u školskoj godini 1987/1988. kada su sedam sedmica, od kojih pet zaredom, bili na drugom mestu.

Ali nikada do aktuelne generacije koja se u ponedeljak uveče, kada je objavljen novi TOP 25, konačno popela na vrh, prema mišljenju preko 60 najuglednijih novinarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << imena koja prate košarku, što je izazvao erupciju emocija u studentskom kampu Perdjua. Bez obzira što su Bojlmejkersi odigrali samo osam utakmica, naravno bez poraza, odnosno što su ispred njih tek velika iskušenja u ligaškom delu Big Ten konferencije, studenti trenera Meta Pejntera već su proglašeni za heroje zbog pomenute procene da su trenutno najboji tim u kompletnoj Diviziji 1 NCAA koja broji skoro 360 fakultetskih ekipa.

A, među najvećim herojima je jedan Srbin - Saša Stefanović. Četvrti strelac (12,2 poena) i prvi asistent (4,5 asistencija) tima na završnoj godini fakulteta igra "kao mator", zbog čega ga mnogi smatraju srcem i mozgom studentske ekipe iz Vest Lafajeta. Da, to je onaj "mali" koga je svojevremeno nekadašnji selektor Srbije Aleksandar Đorđević posetio prilikom radnog boravka na američkom kontinentu. Ali i momak koji je, iako je rođen u srcu SAD, svestan svog porekla, zaigrao za mladu reprezentaciju Srbije 2018. na Evrobasketu za igrače do 20 godina.

𝗜𝗧’𝗦 𝗢𝗙𝗙𝗜𝗖𝗜𝗔𝗟!

The #1️⃣ will appear before Purdue. pic.twitter.com/6MeLIRhtyu

Ljubav prema Srbiji i srpskoj košarci ulio mu je otac Ljubiša, prvi Srbin rođen u Srbiji koji je kao student Ilonoj Stejta, posle dva uzastopna plasmana u drugu rundu Martovskog ludila, što je tada bila senzacija, izabran na NBA draftu, 1985. godine, kao četvrti pik pete runde.

Oni nešto stariji, iliti iskusniji, setiće se Ljubiše kao potonjeg igrača Crvene zvezde. Nešto kasnije se odlučio da se posveti profesiji za koju se školovao. Njegove košarkaške gene nasledio je Saša koji je već sada, kao 23-godišnjak nadmašio oca... Na radost silnih generacija Perdjua, a nadamo se jednog dana i na radost navijača reprezentacije Srbije.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.