Istorijska odluka: Novi selektor reprezentacije je LEGENDA MILANA

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 18:39

Istorijska odluka: Novi selektor reprezentacije je LEGENDA MILANA

Prvi put će stranac sedeti na klupi ove selekcije.

Legendarni danski reprezentativac i bivši fudbaler Milana, Fejenorda, Njukasla i mnogih drugih klubova, Jon Dal Tomason, postao je novi selektor Švedske.

On je tako postao prvi strani selektor u istoriji ove selekcije.

Takođe je bio i pomoćnik selektora Danske, dok je samostalno vodio Ekscelzior, Rodu, Vitese, ali i Malme i Blekburn koji je nedavno napustio.

- Veoma se radujem početku ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << velikog zadatka i susretu sa navijačima, igračima i medijima u Švedskoj - rekao je Danac.

Tomason je igrao od 2002. do 2005. u Milanu i najbolje igračke dane je proveo tamo. Bio je uglavnom zamena Andreju Ševčenku i Filipu Inzagiju, a za to vreme je stekao status najboljeg "džokera" Evrope uz Ole-Gunara Solskjera.

Takođe je osvojio Ligu šampiona u sezoni 2002/2003.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.