Istorija, zaigraće najstariji ikada na Mundijalu!

Izvor: Sportske.net, 25.Jun.2018, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija, zaigraće najstariji ikada na Mundijalu!

Danas će u meču Egipta i Saudijske Arabije istrčati na teren najstariji fudbaler ikada viđen na Svetskom prvenstvu.

Rekord je oboren.

Esam El-Hadari će danas postati najstariji fudbaler ikada na Mundijalima sa 45 godina i 5 meseci pošto je najavljen kao starter na meču Egipta i Saudijske Arabije.

Ovaj golman je 1996. godine počeo reprezentativnu karijeru, a profesionalac je postao još davne 1993. godine kada se ogroman broj fudbalera koji učestvuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na Mundijalu nije ni rodio.

Recimo, devetorica fudbalera koji su sada u reprezentaciji Srbije na Mundijalu nisu bili rođeni kada je on počeo da nastupa kao profesionalac.

Za Egipat je odigrao 152 utakmice, ovo će mu biti istorijska, 153.

Rekord je držao Farid Mondragon, oborio ga je na prethodnom Mundijalu u Brazilu, tada je imao 43 godine i 3 dana.

45 - Essam El-Hadary will become the oldest player ever to appear in a World Cup game (45 years & 5 months). Pharaoh. #SAUEGY #WorldCup pic.twitter.com/YP66B4dK7u

— OptaJean (@OptaJean) June 25, 2018

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pao Mondragonov rekord: Čika El Hadari najstariji u istoriji SP

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2018

Možda nisu uspeli da prođu dalje, možda nisu uspeli ni gol da postignu, ali Egipćani iz Rusije idu kao vlasnici jednog rekorda. Pripao je on Esamu El Hadariju, koji na meču sa Saudijskom Arabijom šalje u istoriju rekord Farida Mondragona i postaje najstariji igrač u istoriji svetskih prvenstava....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.