Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2021, 17:48

Istanbul ostao bez trke Formule 1, voziće se dve trke na Špilbergu

Nove promene u kalendaru

Trka za Veliku nagradu Turske neće se voziti ove godine. Do otkazivanja je došlo zbog ograničenja putovanja iz Turske, pa je to izazvalo nove promene u kalendaru Formule 1.

Prvobitno je trka u Istanbulu trebalo da se vozi 13. juna, ali će trkački vikend ostati slobodan. Organizatori su odlučili da ga ne popune, a to je dovelo do toga da Austrija dobije još jednu trku u kalendaru.

„Radovali smo se trci u Turskoj, ali zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << restrikcija u putovanjima nismo mogli da je održimo u junu. Brzo smo našli rešenje, održaće se dve trke u Austriji“, rekao je Stefano Domenikali.

Velika nagrada Štajerske će biti prva od dve trke u Austriji, i voziće se od 25. do 27. juna, a nedelju dana kasnije će na stazi Šliberg biti vožena Velika nagrada Austrije. Takođe, eliminacija Turske iz kalendara je uticala na pomeranje Velike nagrade Francuske, koja će se voziti od 18. do 20. juna.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.