Iran i Kina se ekonomski povezuju

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran i Kina se ekonomski povezuju

TEHERAN - Zvaničnik iranskog ministarstva energetike Ismail Mehsuli izjavio je da je Iran povećao trgovinsku razmjenu sa Kinom sa 23 milijarde na 50 milijardi dolara u cilju provedbe projekata u oblasti industrije, građevinarstva i ekonomskog razvoja, javlja Anadolu Agency (AA).

"Dogovor sa Kinom je završen. Kineskoj strani smo prezentovali garanciju za redovne isplate koje će vršiti Iranska centralna banka. Kina je potvrdila takav oblik saradnje", rekao je on.

Ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da su planirana ulaganja s Kinom i u oblasti električne energije, nafte, plina, petrohemijske industrije i rudarstva.

Potvrdio je da su Iran i Kina već postigli dogovor o saradnji na projektima u oblasti struja i vode.

Osim toga, Iran i Kina su ranije potpisali sporazum o projektima u oblasti petrohemijske industrije u vrijednosti od 4,5 milijardi dolara.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.