Inter ga prodaje posle godinu dana: Jovetić ima već sedam ponuda!

Izvor: MozzartSport.com, 03.Jan.2017, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inter ga prodaje posle godinu dana: Jovetić ima već sedam ponuda!

Najlogičnije deluje selidba u Sevilju, Nerazuri žele da ga daju Fjorentini kako bi lakše dobili Badelja, uključeni i Kinezi...

Prošle zime ga otkupili, a ove bi da ga prodaju. Čelnici Intera, ionako poznati po ne baš kvalitetnim poslovnim potezima, rešili su da se tokom januarskog prelaznog roka rastanu sa - Stevanom Jovetićem. Crnogorski napadač, koga aktuelni trener Nerazura Stefano Pioni ne vidi ni blizui startnih 11, očigledno predstavlja veliki teret za upravu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << milanskog velikana, koja je pokazala nameru da se rastane sa 14.500.000 evra plaćenim napadačem.

Imajući u vidu Jovetićevu biografiju, njemu neće biti teško da pronaće novi klub, a kako pišu mediji širom Evrope, čak sedam ponuda ima fudbaler čiju su karijeru posle velikog izgleta poslednjih godina obeležile i povrede.

Najpre je Gazeta delo sport objavila da bi Jovetić mogao da bude deo transfera Milana Badelja na stadion „Đuzepe Meaca“. Inter, ali i njegov gradski rival Milan, odavno obigrava oko hrvatskog veziste, koga Fjorentina ceni na 12.000.000 evra, kineski vlasnici Intera nude samo 6.000.000, međutim, predlažu da kapiten crnogorske reprezentacije bude uključen u posao. Očigledno je da Inter igra i na emocije koje Stevan gaji prema Violi, gde bi, ako se obistine najave, mogao da zameni Nikolu Kalinića, ukoliko ovaj prihvati neku od unosnu ponudu iz Kine.

Paralelno sa ovom, stigla je jutros infiormacija iz Sevilje, da trener istoimenog tamošnjeg kluba Horhe Sampaoli nije zadovoljan učinkom Vijeta i Ben Jedera, te da mu je potreban fudbaler Jovetićevih kvaliteta. Zasad se ne zna koliko su Španci spremi da plate, međutim, njima novac nije problem, pa ova opcija deluje sasvim realna. Možda i najbolja za bivšeg kapitena Partizana. Saznanje da ga Inter letos nije prijavio za Evropu karta je na koju, između igra Sevilja, za koju bi Jovetić mogao da igra u nokaut fazi Lige šampiona. Već u osmini finala protiv Lestera.

Daleko od realizacije deluje navodno interesovanje Borusije iz Menhengladbaha i Šalkea. Prvi imaju skoro da nemaju klasičnog špica, a na osnovu izjava sportskog direktora Maksa Ebrela koji je rekao „znamo šta nam je još potrebno“, dobro upućeni Bild je stavio Jovetića na listu prioriteta. Samo, da li Ždrepci žele da istresu više od 10.000.000 evra, koliko Inter traži.

Slično važi i za Šalke, koji se pominje kao moguća destinacija Stevana Jovetića, gde bi imao ulogu da najpre odmeni povređene Klasa Jana Huntelara i Brela Emboloa, a onda s jednim od njih dvojice bori za mesto u prvih 11.

Manje verovatne deluju i glasine da će u Fenerbahče, odnosno neimenovani ruski klub. Pominje se da bi mogao u Kinu, mada je utisak da igrač njegovih kvaliteta, u 27. godini, još nije za put u Aziju. Ma koliki novac bio u igri.

Glavni kamen spoticanja na koji naizale svi zainteresovani klubovi je činjenica da Inter želi da izvuče bar dve trećine novca koji je prošlog januara uložio da otkupi ugovor od Mančester Sitija (14.500.000). S druge strane, ako se imaju u vidu pregovaračke moćii Jovetićevopg agenta Falija Ramadanija onda je moguće da ćemo popularnog Jo-Joa u nastavku sezone gledati u nekom vrhunskom klubu.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.