Infantino na čelu FIFA još četiri godine

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infantino na čelu FIFA još četiri godine

Aktuelni predsednik FIFA Đani Infantino će kako stvari stoje dobiti još jedan četvorogodišnji mandat.

Kako se saopštila Međunarodna fudbalska federacija, Infantino skupio podršku pet od 211 članica neophodnu za nominaciju za predsedničke izbore.

Pred Infantinom su sada provere kvalifikovanosti i integriteta za izbore koji su planirani za 5. jun u Parizu.

Očekuje se sigurna pobeda 48-godišnjeg švajcarskog advokata koji ima podršku većine članica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << FIFA.

Otkako je izabran za predsednika FIFA u februaru 2016, Infantino je "izgurao" proširenje Svetskog prvenstva na 48 učesnika od Mundijala 2026. za koji su zajedničku organizaciju dobili SAD, Kanada i Meksiko.

Infantino je svojevremeno bio generalni sekretar UEFA dok je čelnik Evropske fudbalske unije bio Mišel Platini, a na mesto prvog čoveka FIFA je došao umesto Sepa Blatera nakon što je njegov zemljak optužen za korupciju jer je dao dva miliona franaka Platiniju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.