Indonezija želi domaćinstvo OI 2032. godine

Izvor: RTS, 19.Feb.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija želi domaćinstvo OI 2032. godine

Indonezija je podnela kandidaturu za domaćina Olimpijskih igara 2032. godine.
Indonežani su preko ambasade u Švajcarskoj dostavili pismo od predsednika Joka Vidoda Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK) o svojim namerama.

"MOK je odao priznanje Indoneziji tokom organizacije Azijskih igara i paraigara prošle godine. Smatramo da je to jaka osnova", rekao je indonežanski ambasador Mulijaman >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hadad.
Ukoliko Indonezija dobije poverenje biće četvrta zemlja iz Azije koja je dobila organizaciju Olimpijskih igara, posle Japana, Kine i Južne Koreje.
Naredne Igre održaće se u Tokiju 2020, potom u Parizu 2024, pa u Los Anđelesu 2028. godine.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Indonezija predala kandidaturu za domaćina OI 2032.

Izvor: SandzakPress.net, 19.Feb.2019

Indonezija je predala kandidaturu za domaćina Olimpijskih igara 2032. godine, objavila je u utorak državna agencija nakon uspješnog organiziranja Azijskih igara. Indoneziji bi konkurenciju mogli predstavljati Indija i zajednička kandidatura Sjeverne i Južne Koreje. Ako ova najmnogoljudnija država...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.