Imamo reprezentaciju Srbije i u auto sportu

Izvor: Mondo, 23.Apr.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imamo reprezentaciju Srbije i u auto sportu

Prvi zajednički nastup imaće na Reliju Bugarska

Foto: Getty Images Plus/iStock/jimmyan

Predstavljena je reprezentacija Srbije u auto sportu, koja će prvi put nastupiti na predstojećem Reliju Bugarska.

Srpski tim formiran je u saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta i Sportskim savezom Srbije i predstaviće se na 50. jubilarnom reliju u Varni od 9. do 12. maja, koji se boduje za Evropski reli trofej (ERT). >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

U jakoj konkurenciji takmičara iz regiona, Srbiju će predstavljati Nenad Vićentić, Željko Milutinović, Goran Rabas, Luka Kotorčević i Nikola Jović.

Predsednik Auto-moto saveta Srbije Dejan Stojić istakao je da je AMSS uložio dosta napora kako bi naša zemlja imala svog predstavnika i na auto takmičenjima, te izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u stvaranju reprezentacije koja će braniti boje Srbije na predstojećem reliju.

"Još pre dve godine AMSS i SAKSS formirali su reprezentaciju u kartingu i danas ta deca već uveliko osvajaju bodove. Nadam se da ćemo tim putem nastaviti i u reli disciplini, te da ćemo ovaj sport podići na još viši nivo", rekao je Stojić i najavio formiranje reprezentacije i u ostale dve discipline.

"Posebno mi je drago što je prvi nastup naše novoformirane reprezentacije upravo na 50. Reliju Bugarska, upravo zbog dobre saradnje koju tradicionalno imamo sa prijateljima iz Bugarske. Ovaj reli, ukupne dužine 628 kilometara, vozi se dva dana i izuzetno je zahtevan, ali ja verujem da imamo reprezentaciju kojom možemo da se ponosimo i koja će uspeti da se izbori sa jakom konkurencijom", rekao je predsednik SAKSS Staniša Lazarac.

AMSS je nosilac razvoja auto sporta u zemlji, a formiranje ove reprezentacije upravo govori u prilog tome, rekao je generalni sekretar AMSS Milan Nikolić i iskoristio priliku da istakne da je u martu mesecu zabeležen i rekordan broj učlanjenja u AMSS.

Reprezentativci Srbije izrazili su zahvalnost AMSS i SAKSS na podršci, istakavši da se nadaju da će takmičenje biti uspešno, te da će opravdati ukazano poverenje i Srbiji doneti i prvi pehar.

"Drago mi je da je Bugarska prvo takmičenje koje ćemo osvojiti kao reprezentacija. Očekuje nas teško takmičenje i nadam se ćemo odbraniti poverenje koje smo dobili da prezentujemo našu zemlju u Bugarskoj", rekao je Nenad Vićentić.

Vozač Luka Kotorčević istako je da mu je velika čast što ima priliku da predstavljam svoju zemlju na ovom takmičenju kao član reprezentacije.

"Samo takmičenje je izuzetno zahtevno posebno što se prvi put pojavljujemo kao tim van granica države. Cilj je prvenstveno da svi dođemo do samog kraja takmičenja bez velikih poteškoća. Pripremićemo se najbolje što možemo. Na nama je da treniramo i pripremimo vozila i da prezentujemo našu državu u najboljem mogućem svetlu", rekao je Kotorčević.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.