Ima 36 godina, ali je junak Čelsija!

Izvor: Mondo, 18.Jan.2018, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima 36 godina, ali je junak Čelsija!

"Plavci" jedva uspeli da se plasiraju u 4. kolo FA kupa preko drugoligaša Noriča, penalima.

Foto: Guliver/Getty images/Clive Rose

U 180, a onda i dodatnih 30 minuta duela sa trinaestoplasiranim timom Čempionšipa, aktuelni šampion Premijer lige uspeo je da postigne samo jedan gol, ali ne i da pobedi.

Čelsi - Norič 1:1 u ponovljenoj utakmici 3. kola FA kupa. Penalima, 5:3.

"Plavci" su poveli preko Mičija Batšuajia u 55. minutu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << posle pametnog centaršuta po zemlji 21-godišnjeg Brazilca Kenedija u peterac. Belgijanac, o kojem se sve češće piše kao novom igraču Borusije Dortmund ukoliko ode Obamejang, samo je postavio nogu i sproveo loptu u mrežu.

Bila je to jedna od retkih gol-šansi domaćeg tima ove srede, a samo 10 minuta kasnije gosti bi stigli do izjednačenja, da među stativama Čelsijevog gola nije bilo odličnog 36-godišnjeg Vilija Kabaljera, koji je "panterskom" intervencijom sačuvao mrežu posle šuta Džejmsa Medisona.

Foto: Guliver/Getty images/Clive Rose

Ispostavilo se, međutim, da to nije bilo dovoljno od Argentinca, pošto je Džamal Luis u poslednjem od četiri minuta nadoknade uspeo da trzajem glavom, posle centaršuta Tima Klosea, pošalje loptu u dalji Kabaljerov ugao i donese oduševljenje među navijače Noriča (kojih je bilo u popriličnom broju na tribinama Stamford Bridža).

Antonio Konte kao da je naslutio da će biti igrani produžeci, pa je u 81. minutu uveo Alvara Moratu i Andreasa Kristijansena, a u 86. Ngoloa Kantea. Njegova želja bila je, verovatno, da iskusniji igrači smire igru, što se nije dogodilo... Pošto je u slučaju produžetaka pravilima dozvoljeno trenerima da izvrše dodatnu izmenu ili i više, ako pre toga nisu zamenili trojicu igrača (ukupno smeju četiri), Konte je uveo i Edena Azara. Opet, uzalud...

Potpuno rasulu čelsija usledilo je u finišu drugog produžetka, kada je Pedro dobio drugi žuti karton, a zatim i Alvaro Morata dva u razmaku od samo nekoliko sekundi. Prvi zbog simuliranja, drugi zbog žustrog prigovora.

"Plavci" su tako ostali bez dvojice, gotovo sigurno, izvođača penala, a Norič je dobio priliku da i pre jedanaesteraca reši pitanje pobednika. Nije bilo mnogo vremena, ali dovoljno da gosti ozbiljno zaprete u poslednjim sekundama. Srećom po Čelsi, Kabaljero je još jednom dobro intervenisao.

A, potom i na prvi šut u penal seriji za Norič, kada je sprečio Portugalca Nelsona Oliveiru da postigne pogodak. Ostali igrači gostiju bili su precizni, ali na njihovu žalost i Vilijan, David Luiz, Aspilikueta, Kante i Azar.

Čelsi će u narednom kolu igrati protiv Njukasla, a zajedno sa njima u 4. rundu takmičenja ove srede plasirali su se Svonsi i Vigan.

FA KUP, 3. kolo:

Čelsi - Norič 1:1 (0:0), penalima 5:3

Svonsi - Vulverhempton 2:1 (1:0)

Vigan - Bornmut 3:0 (1:0)

Parovi 4. kola:

Dosad formirani parovi 4. kola (26-29. januar):

Liverpul - VBA

Piterboro - Lester

Nots Kaunti - Svonsi

Hadersfild - Birmingem

Jeovil - Mančester junajted

Šefild Venzdej - Reding

Kardif - Mančester siti

MK Dons - Koventri

Milvol - Ročdejl

Hal - Notingem Forest

Njuport - Totenhem

Šefild junajted - Preston

Sautempton - Votford

Midlsbro - Brajton

Vigan - Vest Hem

Čelsi - Njukasl

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.