Ima 13 godina i 8 svetskih rekorda

Izvor: B92, 27.Jan.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima 13 godina i 8 svetskih rekorda

Ebi Votson, trinaestogodišnja Amerikanka, drži osam različitih svetskih rekorda u powerliftingu u svojoj težinskoj kategoriji.

Ebi ima manje od 48 kilograma i powerlitingom se bavi samo tri godine. Odnedavno je svetska rekorderka u osam disciplina i 23 rekorda države Kolorado i SAD.

Devojčica koja ide u osmi razred osnovne škole drži juniorske rekorde u benču, skvotu, mrtvom dizanju i u totalu, u dizanju bez opreme, kategorija do 48 kilograma. U skvotu rekord iznosi 65 kilograma, a u mrtvom dizanju 80.

"Da mi je neko rekao kada sam počinjala da ću uspeti ovoliko da podignem, nikada mu ne bih verovala", rekla je mala Ebi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.