Ilić: Pobeda bez primljenog gola

Izvor: B92, 16.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: "Pobeda bez primljenog gola"



Utakmica 1/16 finala kupa UEFA izmedju Partizana i ukrajinskog Dnjepra i pored novih obilnih snežnih padavina u Beogradu biće odigrana u sredu kako je i planirano, saopšteno je na konferenciji za novinare na stadionu crno-belih.

Portparol crno-belih Marko Vjetrović izjavio je da je postojala ideja da se odigravanje utakmice odloži za 24 sata, medjutim, najavljeno je da će vremenski uslovi u sredu biti znatno povoljniji, pa će igrači oba tima ipak istrčati na teren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u 17 časova.

Brojnim TV ekipama i novinarima omogućeno je da vide teren na kome se nalazi veliki broj radnika koji i pored padavina čiste sneg i na travnjaku i na tribinama. Uprava kluba odlučila je da zbog snega zatvori severnu tribinu, a da onima koji su kupili ulaznice za taj deo dozvoli ulazak na istočnu tribinu.

Utakmica počinje u 17 sati, a do sada je prodato 7.000 ulaznica. Kapacitet stadiona Partizana je oko 32.000 mesta, ali s obzirom na zatvoren "sever" on će biti smanjen za oko 10.000 mesta.

Očekuje se da će veće interesovanje navijača biti u sredu, na dan odigravanja utakmice, a Partizan je zamolio navijače da dodju ranije, s obzirom da će kapije stadiona biti otvorene dva i po sata pre početka utakmice.

Za meč vlada i veliko interesovanje medija. Sa ukrajinskim klubom u Beograd će danas doputovati 20 novinara, a akreditovano je 65 novinara iz SCG. Meč će pratiti i 10 "neutralnih" novinarskih ekipa.

Ukrajinska ekipa dolazi u glavni grad SCG u utorak u ranim popodnevnim časovima, a sa njima i preko 20 novinara.

Trener Partizana Vladimir Vermezović ne samo zbog vremenskih neprilika očekuje izuzetno težak posao za svoje igrače:

"Dosta toga o ekipi Dnjepra je već rečeno. Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi koja zna i voli da igra fudbal.Strahovito puno trče, ja u poslednjih nekoliko godina nisam video tim koji toliko trči i radi na terenu. Ekipa je slična našoj, i biće nam potrebne dve odlične utakmice da ih eliminišemo.Imam puno poverenje u naš tim, ovi momci postaju pravi igrači i molim publiku da dodje u velikom broju i pomogne nam jer ove evropske utakmice nemaju smisla bez punog stadiona. Svi igrači osim ranije povredjenih Boje, Kima i Milovića su spremni i veoma motivisani za duel koji nas očekuje".

Kapiten Saša Ilić priželjkuje bilo kakvu pobedu bez primljenog gola:

"Znamo šta nas očekuje protiv jako dobre ekipe Dnjepra. Videli smo i snimak njihovih mečeva i uverili se da se radi o ekipi koja je izuzetno kvalitetna. Mislim da imamo dovoljno snage i umeća da izborimo rezultat koji nam omogućava mirniji odlazak u Ukrajinu".

Na pitanje novinara "koji je to povoljan rezultat za njega" Ilić je odgovorio: "Bilo kakva pobeda bez primljenog gola".

Trener crno-belih šansu vidi u igri 1 na 1 gde je prema njegovom mišljenju Partizan jači zbog individualnih kvaliteta svojih igrača:

"Dnjepar je najjači u odbrani. U zadnjoj liniji imaju 3 reprezentativca, a na sredini terena su maštoviti i vrlo brzo dolaze na protivničku polovinu, jer akcije u protivničkih 16 metara završavaju po 3-4 igrača. Višak moramo da stvaramo u igri 1 na 1 jer smo individualno mnogo kvalitetniji" rekao je Vermezović.

Dnjepar je trenutno šestoplasirana ekipa ukrajinskog prvenstva, a čak šest igrača izabrano je u idealan tim prošle godine u Ukrajini. Osim beloruskog napadača, 21-godišnjeg Sergeja Korinlenka, u ekipi nema stranaca, a kao vodje ekipe izdvajaju se Aleksandar Rijkun i Ruslan Kostišin. Veliko pojačanje Dnjepar je dobio od Dinama iz Kijeva, odakle je stigao Ruslan Bidnenko.

Saopšteno je da se navijači mole da dodju na stadion ranije, jer se kapije otvaraju 2,5 sata pre meča koji počinje u 17 čsaova.

Za utakmicu u Beogradu vlada ogromno interesovanje medija, pored 65 domaćih i 20 ukrajinskih novinara, meč na stadionu u Humskoj pratiće i 10 stranih ekipa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.