Izvor: Blic, 29.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Bajern je fudbalska mašina

Ilić: Bajern je fudbalska mašina Od izveštača 'Blica'

MINHEN - Bajern u Ligi šampiona, Partizan u Kupu UEFA. To je očekivani epilog priče posle dva duela slavnog nemačkog kluba i našeg šampiona. Pobede od 3:0 i 3:1 same po sebi govore o nadmoći Bavaraca koji zasluženo idu tamo gde im je i pre kvalifikacija bilo mesto.

Partizan u dve utakmice jeste primio šest golova, ali ko je gledao mečeve sigurno će se složiti sa konstatacijom da crno-beli nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razočarali. Igrali su izabranici trenera Tumbakovića i u Beogradu i u Minhenu otvoreno. Imali su često i terensku inicijativu, puno šansi, ali iskustvo i kvalitet svakog igrača Bajerna bili su presudni faktor. Golovi se pišu, šanse zaboravljaju. - Rezultat nije ogledalo odnosa snaga na terenu. Ono što smo mi bili protiv Hamarbija, Bajern je bio protiv nas. Kada bismo analizirali igrače oba tima, došli bismo do prednosti na tasu Bajerna, i po iskustvu i po kvalitetu i ceni. Jedan Danko Lazović ima tek 19 godina i mi tu činjenicu ne možemo zanemariti. Imao je šanse i treba ga podržati jer je veoma mlad - istakao je Ivan Ćurković, predsednik Partizana, koji će sutra biti predstavnik jugoslovenskog šampiona na žrebu u Monte Karlu.

I trener Ljubiša Tumbaković bio je pun reči hvale za Danka Lazovića, koji je namestio gol i propustio nekoliko prilika.

- Danko Lazović je jedan od najtalentovanijih igrača u Jugoslaviji. Pokazao je puno, možda je mogao biti prisebniji. Ipak, mlad je i njegovo vreme tek dolazi. Što se tiče Partizana, mi se sada moramo vratiti u stvarnost, a to je naše prvenstvo - naglašava Tumbaković.

Kapiten Saša Ilić, posle slabog izdanja u Beogradu, bio je najbolji igrač svog tima u revanšu. - Bajern je, to i definitivno mogu da kažem, fudbalska mašina. U svakom trenutku znaju šta hoće i koriste i najmanju grešku protivnika. Ne igraju toliko atraktivno, koliko igraju sigurno. Skup su sjajnih pojedinaca, na svakom mestu su izuzetno jaki. Ne znam da li će neka ekipa moći da ih zaustavi u Ligi šampiona - reči su Saše Ilića.

Danko Lazović posle prespavane noći nije krio razočaranje.

- Neverovatno je da nisam postigao gol u dva meča. To kažem jer sam nekoliko puta bio u sjajnim pozicijama. I dalje ne mogu da verujem šta mi je Oliver Kan odbranio u poslednjem minutu. Prošao sam po strani, šutirao u suprotnu stranu gola, ali tu se odjedanput našla Kanova ruka i lopta nije završila u mreži. Kao da je taj golman uklet za mene - istakao je Danko Lazović.

Damir Čakar se upisao u strelce i sigurno je da će pamtiti dan kada je savladao najboljeg golmana sveta. - Bio sam koncentrisan, video Kana kako je krenuo ka meni i šutirao. Akcija je stvarno bila fantastična, i hvala Lazoviću za vrhunsku asistenciju - poručio je Damir Čakar.

Inače, utakmicu je gledalo puno stranih menadžera i skauta. Predstavnici Hamburgera i Volfsburga gledali su Gorana Troboka, Austrijanci su posmatrali Sašu Ilića i sigurno je da mogu biti zadovoljni njegovim izdanjem. Slobodan Đurić

Bajern 3 (1) Partizan 1 (0)

Olimpijski stadion. Gledalaca: 40.000. Sudija: Klod Kolombo (Francuska) 7. Žuti kartoni: Vukić, Bajić (Partizan). Strelci: Balak u 26, Elber u 70. i Salihamidžić 74, a Čakar u 72. za Partizan.

Bajern: Kan -, Hargrejvs 6,5 (od 76. Tarnat -), Kufur 7,5, Linke 6,5, Lizarazu 6, Jeremis 7 (od 76. Fink -), Salihamidžić (od 79. Felner -), Balak 8, Ze Roberto 6,5, Pizaro 7, Elber 7,5.

Partizan: Radaković 7, Ćirković 6,5, Bajić 5,5, Savić 6, Mišković 5,5, Trobok 6, Vukić 6 (od 64. Čakar 7), Ivić 6 (od 73. Rusmir -), S. Ilić 7, Iliev 6,5 (od 76. Delibašić), Lazović 7. Igrač utakmice: Mihael Balak (Bajern).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.