Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2021, 22:09

Ikardijeva budućnost je u Juventusu?

PSŽ sve bliži odluci da proda Argentinca

Kada je Inter jednom za sva vremena precrtao Maura Ikardija, jedina bojazan je bila da Argentinac ne završi u Juventusu i ne dođe po osvetu. To bi možda moglo da se desi već od sledećeg leta...

Iako Ikardi u Pari Sen Žermenu ima ugovor do 2024. godine, sve je izvesnije da klub sa Parka prinčeva želi da ga se reši. A Juventus je prvi u redu...

Nije tajna da je Juve želeo Ikardija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << još dok je ovaj bio u Interu ali je milanski klub uradio baš sve da ne dođe do te saradnje. I jedva je dočekao da ga pošalje u Francusku kada se pojavio interes Pari Sen Žermena. Ikardi je prvo otišao na pozajmicu, a prošlog leta ga je PSŽ otkupio za 50.000.000 evra uz opciju da Interu plati još 8.000.000 evra kroz bonuse.

Argentinac je u Pari Sen Žermenu odigrao 49 mečeva i dao 26 golova. Odmenio je Kavanija ali se čini da u Parizu nisu baš najzadovoljniji sa njim i da razmišljaju o nekim drugim ’devetkama’ poput Halanda ili Aguera. Prioriteti francuskog kluba su produžeci ugovora sa Nejmarom i Mbapeom, kao i otkup Mojzea Kena koji takođe može da igra kao centarfor. Čini se da je Ikardi sve manje bitan Svecima i da su spremni da saslušaju ponude.

Juventus nikada nije izgubio interesovanje za Maurita a sada im se vrata tog transfera konačno otvaraju. Pogotovo što Andrea Pirlo insistira na još jednom klasičnom centarforu jer nije zadovoljan Alvarom Moratom. Ikardi deluje kao dobro rešenje jer u Italiji pružao najbolje partije i tip je igrača kakav nedostaje Juventusu. Plus bi u Juventusu imao bitniju ulogu nego u Parizu.

Koja bi bila cena Ikardijevog transfera u Torino, još se ne pominje. Osim što se zna da bi 15.000.000 evra od obeštećenja moralo da pripadne Interu koji je prilikom Ikardijeve prodaje ubacio ’anti-Italija’ klauzulu baš u strahu da se igrač ne vrati u redove Juventusa. To je svota koju bi morao da plati PSŽ i Juventus ne bi imao nikakve veze sa tim.

A Ikardi bi dobio priliku da se vrati na Čizmu gde je pružao najbolje partije i da se na terenu osveti Interu za neslavan odlazak.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.