Igrači se zalažu za zimsko SP 2022.

Izvor: B92, 21.Dec.2010, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrači se zalažu za zimsko SP 2022.

Svetsko udruženje fudbalera (FIFPro) smatra da bi SP u Kataru trebalo da se održi tokom zime a ne tokom leta jer je tada temperatura u toj zemlji previsoka.

"Nije razumno organizovati turnir u zemlji u kojoj je juna i jula prosečna temperatura 41 stepen, a do podneva, uz veoma veliku vlažnost vazduha, temperatura dostigne i 50 stepeni", piše u saopštenju FIFPro.

"Turistima se savetuje da tokom leta ne putuju u Katar, a stanovnici masovno napuštaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tu zemlju tokom tog perioda. Zbog toga smatramo da Katar neće pružiti odgovarajuće uslove za festival fudbala kakvo je Svetsko prvenstvo", dodaje se.

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater je nedavno podržao mogućnost da Mundijal u Kataru bude u januaru 2022. godine.

FIFA je 2. decembra izabrala Katar za domaćina Svetskog prvenstva 2022. godine. Katar je u izboru pobedio Australiju, Japan, Južnu Koreju i SAD.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.