Igrači masovno povraćali zbog vrućine

Izvor: Mondo, 06.Jan.2015, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrači masovno povraćali zbog vrućine

Ako je ovako u Australiji na "plus 39", šta nas očekuje u Kataru 2022. godine?

Foto: PrtScr/YouTube

Zbog velike vrućine u Australiji, posle prvoligaškog meča između Perta i Adelaida mnogi igrači su drastično izgubili na težini, a neki su i povraćali, kao posledica toplotnog udara.

Kako je saopštio Profesionalni sindikat fudbalera Australije (PFA),"neki igrači su prijavili da boluju od simptoma toplotnog udara - izgubili su na težini, imali glavobolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i povraćanja", saopštio je sindikat igrača.

Pert Glori je u ponedeljak izgubio od Adelajda sa 2:1 u meču koji je igran na temperaturi od 39 stepeni Celzijusovih.



Zvaničnici australijske Lige odbili su da prihvate odgovornost za eventualni zdravstveni rizik u koji su organizacijom meča u najtoplijem danu u Pertu za poslednjih 20 godina, doveli igrače.

"Medicinski, uslovi su bili bezbedni za početak meča", rekao je predsednik A Lige Dmijen de Bohum.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.