Igrači Španije osudili ponašanje Rubijalesa

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 00:39

Igrači Španije osudili ponašanje Rubijalesa

Reprezentativci Španije osudili su postupak predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa.

U Španiji se ne smiruju strasti otkako je Rubijales u usta poljubio Jeni Hermoso na proslavi osvajanja svetske titule.

Igrači "furije" su po okupljanju uoči meča kvalifikacija njegovo ponašanje ocenili kao "neprihvatljivo". Izdali su i zajedničko saopštenje.

"Želimo da odbacimo ono što smatramo neprihvatljivim ponašanjem gospodina Rubijalesa koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije dorastao predstavljanju institucije na čijem je čelu", rekao je Alvaro Morata, koji je saopštenje pročitaao u ime cele reprezentacije.

"Čvrsto i nedvosmisleno stojimo iza svih vrednosti koje naš sport predstavlja. Španski fudbal mora da bude sila koja predstavlja poštovanje, inspiraciju, inkluziju i različitosti i mora da pokazuje put i bude primer ispravnog ponašanja i na terenu i van njega", dodaje se u saopštenju.

Na obraćanju medijima bili su i Marko Asensio, Rodri i Sezar Aspilikueta.

"Želimo još jednom da iskažemo koliko smo ponosni i srećni zbog uspeha ženskog tima koji je u Sidneju postao šampion sveta. To je istorijski uspeh koji će u budućnosti biti tačka po kojoj se ženski fudbal u Španiji deli na 'pre“' i 'posle' i koji neverovatnim trijumfom inspiriše nebrojeno mnogo žena. Želimo da izrazimo žaljenje i solidarnost sa igračicama čiji je uspeh ukaljan", zaključuje se u saopštenju fudbalera Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.