Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2017, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Igosi" idu po hettrik

Igokea je najveći favorit za osvajanje trofeja Kupa BiH. Sa ovom konstatacijom su se složili svi učesnici finalnog turnira koji se u subotu i nedjelju održava u Sarajevu.

U borbi za prvi trofej našli su se branilac titule Igokea, Bosna Royal Jelly (pobjednik Kupa A sistema), Zrinjski (pobjednik Kupa HB) i Mladost (pobjednik Kupa RS).

Jedini bh. predstavnik u ABA ligi Igokea iz Aleksandrovca je veliki favorit za osvajanje trećeg uzastopnog trofeja u Kupu BiH. Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Bajić i ove sezone raspolaže sa najkvalitetnijim igračkim kadrom, pa bi se sve osim petog naslova "igosa" u istoriji u ovom takmičenju smatralo velikim iznenađenjem.

"Favoriti smo na papiru i ne bježimo od te uloge mada je treba opravdati na parketu. Moramo nametnuti svoj ritam igre i biti agresivni. Zrinjski ima kvalitetan tim i nijednog momenta ne smijemo ih potcijeniti", kaže Bajić.

Dvostruki osvajač duple krune u posljednje dvije sezone će u polufinalu igrati sa Zrinjskim, koji ove sezone više nego dobro igra u Ligi 10, gdje zauzima drugo mjesto.

"Igramo sa najkvalitetnijom ekipom u BiH. Naše šanse su male, ali postoje. Moramo pružiti i više nego što možemo ako želimo parirati Igokei. Daćemo sve od sebe i pokušati iznenaditi", najavio je najbolji strijelac Mostaraca ove sezone Draško Knežević.

U prvom polufinalnom susretu sastaće se domaća Bosna i Mladost iz Mrkonjić Grada. Gledajući formu, "studenti" slove za velikog favorita u ovom meču. Isto su priznali i u ekipi Mladosti, iz koje su najavili da će bez velikog respekta ući u polufinalni duel. "Radi se o izuzetno važnom meču za nas. Imamo lijepu priliku da se plasiramo u finale. Prije svega moramo dati maksimum. Želimo Bosnu da vratimo na pravi put. Nadam se velikoj podršci navijača", istakao je Strahinja Dragičević, jedna od važnijih karika ove sezone u timu Dušana Gvozdića. U prvom dijelu sezone u okviru Lige 10 Bosna je deklasirala Mladost 98:71.

"Igokea je najveći favorit na turniru, ali treba uzeti u obzir da je Kup specifično takmičenje, u kojem se često dešavaju iznenađenje", izjavio je pred završnicu Goran Ikonić, veteran u redovima Bosne.

Finalni turnir otvoriće Bosna i Mladost od 17 sati, dok će od 20 sati na parketu "Skenderije" biti košarkaši Igokee i Zrinjskog. Veliko finale zakazano je za nedjelju, od 17 sati.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.