Izvor: MozzartSport.com, 02.Jul.2020, 18:57

Igor Kokoškov menja Željka Obradovića u Fenerbahčeu

Srpski selektor potpisao na tri godine

Kakvo iznenađenje iz Istanbula! Srbin menja Srbina na klupi: otišao je Željko Obradović, a novi trener Fenerbahčea je Igor Kokoškov, selektor reprezentacije Srbije.

Izbor koji gotovo niko nije očekivao serviran je iz turske metropole. Kao kandidati za novog šefa struke pominjali su se Šarunas Jasikevičijus, pa Andrea Trinkijeri, a izbor je pao na Igora Kokoškova, koji će posle dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vremena raditi u Evropi.

Koliko su u Feneru sigurni da su napravili pravi izbor govori i podatak da je Kokoškov potpisao ugovor na tri godine, javlja Sportando.

Kokoškov je prošlog leta, nakon Svetskog prvenstva, postavljen za novog selektora reprezentacije Srbije, a istovremeno je obavljao funkciju pomoćnog trenera u Sakramento Kingsima. Prelazak u Fenerbahče mu je prilika da se oproba na najvišem nivou evropske klupske košarke.

Na Starom kontinentu, kao samostalni trener, Igor Kokoškov je vodio reprezentacije Gruzije i Slovenije, sa kojom je postao prvak Evrope. U NBA ligi ima dug staž na poziciji pomoćnog trenera, koju je obavljao u Klipersima, Detroitu, Finiksu, Klivlendu, Orlandu, Juti, a godinu dana je bio prvi trener Finiks Sansa.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.