Ibru teraju iz Francuske, on ponavlja: Izvinite!

Izvor: Mondo, 16.Mar.2015, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ibru teraju iz Francuske, on ponavlja: Izvinite!

I dalje se ne smiruje tenzija oko rečenice "Francuska je usrana zemlja", koju je izgovorio napadač Pari Sen Žermena. "Pljušte" osude i njegova izvinjenja.

Zlatan Ibrahimović i dalje je u centru pažnje i ponovo ne zbog svog umeća ili golova.

Iako je u nedelju dva puta zatresao mrežu Bordoa, u porazu svog Pari Sen Žermena (PSŽ) na stadionu Šaban Delmas (2:3), izliv gneva superstara ogromnom brzinom je obišao sve svetske medije.

Nezadovoljan suđenjem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ibrahimović se u miks zoni okrenuo ka službenom licu i izgovorio niz uvreda, među kojima je najviše odjeknula ona "Francuska je usrana država" i "Ova zemlja ne zaslužuje PSŽ".

Očekivano, reakcija javnosti i mnogih koji su se osetili uvređenima brzo je izazvana.

Najzvučniju poruku švedskom fudbaleru poslala je liderka francuske desnice, Marin Le Pen. Bez okolišanja, rekla mu je: "Oni koji misle da je Francuska usrana zemlja slobodno mogu da je napuste".

Žerom Gueđ, iz tamošnje Socijalističke partije, ocenio je Zlatanove reči kao "apsolutno neprihvatljive" i uz to dodao: "Dozvolimo mu da igra fudbal i neka umukne. Bar to ili neka bar poštuje ovu zemlju i fudbalske navijače u njoj. Njih je takođe uvredio"

Naravno, reagovao je i francuski ministar sporta, pozvavši Ibrahimovića da uputi javnosti izvinjenje. "To što je bio razočaran ne može da bude opravdanje za uvredljive komentare koje je izrekao", izjavio je ministar Patrik Kener.

Foto: AP/Christophe Ena

Ibrahimović je sve to saslušao, pa se još jednom obratio javnosti. Prvo izvinjenje napisao je već u nedelju uveče, kada je shvtio šta je uradio. Posle prespavane noći, napadač je rekao:

"Pre svega, to nije bilo upereno ka narodu ili bilo kome. Kada sam to izgovorio bio sam ljut. Izvinjavam se i nemam problem da uputim izvinjenje svakome ko se osetio uvređenim zbog mojih reči i ko god je to shvatio na pogrešan način"

"Častan sam čovek i stajem iza stvari koje radim i izvinjavam se, ali mislim da su ljudi videli šta se dogodilo i kako su mediji kasnije to izvrnuli. Mislim da su Francuzi dovoljno inteligentni da shvate situaciju i nemam problem da to kažem", izjavio je.

Dakle, izvinjavajući se uz ograđujuće: "Ali", Ibrahimović je apelovao i na medije da ne "izvrću" ceo događaj.

"Hajde da ne obrćemo priču. Hajde da se usredsredimo na fudbal, zato što mi je fudbal ove najvažniji. Veoma sam srećan kako sam ovde primljen, poštujem ljude koji mene poštuju. Ne žalim ni zbog čega i niko mi neće promeniti mišljenje. Od prvog dana ovde uživam i lepo mi je".

Pogledajte još jednom incident na stadionu Bordoa.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.