Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jun.2016, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ibrahimović: Ja sam samo dječak iz malog kvarta u Malmeu

Švedska je ispala sa EP već u grupnoj, ali za to niko ne mari u toj zemlji. Cijela nacija je u žalosti, jer se poslije 15 i po godina igranja Zlatan Ibrahimović (34), oprostio od dresa nacionalnog tima. Čarobnjak sa loptom, najbolji igrač u istoriji ove skandinavske države, odigrao je posljednjih 90 minuta protiv Belgije (0:1) u trećem kolu Grupe E.

- Ja sam samo dječak iz malog kvarta u Malmeu, koji je dobio čast da igra za svoju zemlju i bude kapiten. Ponosan sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na sve što sam uradio za Švedsku i ostaće mi mnogo divnih uspomena tokom svih ovih godina - rekao je Ibrahimović. - Teško mi je što smo ispali, razočaran sam, ali sam na neki način i uživao u oproštajnom susretu.

Zlatan na posljednjem takmičenju nije uspio da postigne pogodak, samo je jednom šutirao za 270 minuta, ali niko mu to ne zamjera. Naprotiv.

- Nadao sam se da ćemo Ibrahimoviću priuštiti ljepši kraj u reprezentaciji - rekao je selektor Erik Hamren. - Znam samo da takvog igrača više nećemo imati. Švedska je mala zemlja, neće se ovdje ponovo roditi fudbaler te klase. On je poseban, nevjerovatan.

Poslije susreta u Nici, cijeli stadion je skandirao fudbalskom genijalcu, čak i belgijski navijači, koji su mu spjevali stihove "Doviđenja Ibrahimoviću", uz melodiju pjesme "Go west" od "Pet Šop Bojsa".

- Žao mi je što Zlatan više neće igrati, mislim da je mogao još mnogo da pruži. Ipak, gledaćemo ga u klupskom fudbalu i uživati - izjavio je Eden Azar, kapiten Belgije.

BROJKE

62 gola dao za selekciju Švedske

116 mečeva odigrao za selekciju

2001. debitovao protiv Farana (0:0)

ZLATANOVI BISERI

- Da li igram švedskim ili jugoslovenskim stilom? Ne, nijednim, naravno. Kod mene je u pitanju Zlatanov stil.

- Poredite me sa Norvežaninom Kerjuom? Ono što on radi sa loptom, ja mogu sa pomorandžom.

- Mundijal u Brazilu će proteći bez mene, zato ga na vrijedi ni gledati.

- Htjeli su Danci da me otjeraju u penziju u ovom baražu, a ja sam poslao tamo cijelu njihovu naciju.

(Vecernjenovosti)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.