Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2020, 16:10

Ibra protiv Džeka za prvi beg u Seriji A

Milan bez petorice igrača

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

 Sudar Milana i Rome večeras (20.45) biće neka vrsta američkog derbija budući da su vlasnici oba kluba Amerikanci. Duel na San Siru biće i veliki okršaj dva “otpisana” trenera kojima su samo najveći optimisti davali šansu početkom proleća da da će ostati na klupama svojih timova. Dvoboj na Meaci će biti i odmeravanje snaga dvojice divova u podmaklim godinama, ali i dalje najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrača svojih timova: Zlatana Ibrahimovića i Edina Džeka.

Koliko je neočekivano brzi oporavak Čalhanoglua obradovao trenera Stefana Piolija i navijače Milana, tolliko je vest o pozitivnom testu Donarume na Kovid-19 zabrinula sve u Milanelu. Alternativa za italijanskog reprezentativnog golmana je Tatarušanu. Nije reč o lošem golmanu, ali svakako da ne daje garancije kao Điđo.

Rosoneri u poslednje dve godine često izlaze dobro na kraj sa Romom o čemu svedoči i skor od tri pobede na poslednjih pet mečeva. Optimizam u redove Piolijeve ekipe uliva vrlo ubedljiv povratak Romanjolija posle dugog odsustva zbog povrede, napredak Kesija i Benasera na sredini terena, potvrda visoke klase Tea Ernandeza, uzlet mladog Belgijanca Salemakersa i pre svega preporod Čalhanoglua.

Kormilar Milana Pioli i tehnički direktor Paolo Maldini su toliko insistirali na dovođenju i produžetku ugovora Ibrahimovića da za njih ne predstavlja nikakvo iznenađenje što svet upoznaje fudbalskog Bendžamina Batona, alijas Zlatana Ibrahimovića.

Pioli je odmorio nekoliko igrača na gostovanju u Glazgovu protiv Seltika i večeras ćemo videti najjači mogući sastav Rosonera. Podsetimo, pored Donarume, na Kovid-19 su pozitivni Gabija i Hauge, dok su Rebić i Musakjo povređeni.

Roma u poslednje vreme nema mnogo sreće kada gostuje u Lombardiji u poslednje dve godine: protiv Milana, Intera i Atalante nisu uspeli da zabeleže pobede. Međutim, kako u ovoj sezoni padaju svi tabui, nije isključeno da se večeras rasprši još jedan.

Paulo Fonseka je pokazao veliku fleksibilnost na startu sezone. Za razliku od drugih trenera, uključujući Kontea, Pirla i Inzagija, Portugalac je prilagođavao formacijsku postavku Đalorosih u odnosu na igrače koje je imao na raspolaganju. U tom kontekstu, posle potvrde da Mančini nije pozitivan na Kovid-19, šef stručnog štaba će vratiti startnu postavu sa tri defanzivca u liniji.

Smoling je i dalje povređen, tako da će na teren istrčati trio mladih lavova (Mančini, Ibanjez, Kumbula). Na sredini terena jedina novina bi mogao da bude Karsdorp umesto Santona. U Rimu veruju da bi Spinacola mogao da bude tas na vagi koji bi će prevagnuti na stranu Đalorosih. Bivši igrač Juventusa i Atalante je u velikoj formi i u Trigoriji se nadaju da će Spinacolu u ovoj sezoni konačno poslužiti i zdravlje.

Uz Džeka i Mhitarjana, Pedro se nametnuo kao treća komponenta napadačkog tronošca Đalorosih. Štaviše, Pedro je jedini igrač koji je sve utakmice u ovoj sezoni počeo od prvog sudijskog zvižduka. Novi kvalitet nekadašnjeg asa Barselone i Čelsija je i pronađena golgeterska žica. Već je uknjižio na svom kontu dva gola u prvenstvu.

Fonseka nije krio na konferenciji za novinare da se njegov optimizam pred meč sa liderom na tabeli bazira na formi i raspoloženju Džeka. Trener i kapiten Rome su pronašli zajednički jezik, prethodni nesporazumi su rarzrešeni i sada veslaju u istom smeru. Džeko se odblokirao protiv Beneventa sa prva dva gola u sezoni a Bernu je preokrenuo meč protiv Jang Bojsa svojim proigravanjima saigrača.

Za Romu su bodovi protiv Milana veoma važni jer u Trigoriji vide Rosonere kao takmace za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona. Ključni cilj za Fonseku je da ne dozvoli svom kolegi Pioliju da mu pobegne na osam bodova razlike već posle pet kola.

MILAN (4-2-3-1): Tatarusanu – Kalarbija, Kjaer, Romanjoli, Ernandez – Benaser, Kesi – Salemakers, Čalhanoglu, Leao – Ibrahimović

ROMA (3-4-2-1): Mirante – Mančini, Ibanjez, Kumbula – Karsdorp, Pelegrini, Veretu, Spinacola – Pedro, Mhitarjan – Džeko

Piše: Željko Pantelić

SERIJA A - 5. KOLO

Petak

Sasuolo - Torino 3:3 (0:1)

/Đuričić 71, Kirikeš 84, Kaputo 85 – Lineti 33, Beloti 77, Lukić 79/

Subota

Atalanta – Sampdorija 1:3 (0:1)

/Zapata 80pen – Kvaljarela 13, Torsbi 59, Jankto 92/

Đenova – Inter 0:2 (0:0)

/Lukaku 64, D’Ambrozio 79/

Lacio - Bolonja 2:1 (0:0)

/Luis Alberto 54, Imobile 77 - De Silvestri/

Nedelja

Kaljari – Krotone 4:2 (3:2)

/Likojanis 25, Simeone 35, Sotil 45, Žoao Pedro 85 – Mesijas 21, Molina 43/

Benevento - Napoli 1:2 (1:0)

/R. Insinje 30 - L. Insinje 60, Petanja 67/

Parma - Specija 2:2 (1:2)

/Galjolo 34, Kucka 90 penal - Šabo 28, Agudelo 31/

Fjorentina - Udineze 3:2

/Kastrovili 10, 51, Milenković 21 - Okaka Čuka 43, 86/

Juventus - Verona 1:1 (0:0)

/Kuluševski 78 - Favili 60/

Ponedeljak

20.45: (2,20) Milan (3,45) Roma (3,25)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.