Ibra o svom čuvenom golu: Bam, bam, bam...

Izvor: Mondo, 22.Sep.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ibra o svom čuvenom golu: Bam, bam, bam...

Šveđanin u intervjuu časopisu "Four Four Two" detaljno opisao jedan od najlepših golova u istoriji fudbala.

Foto: Guliver/Getty images arhiva/Phil Cole

Zlatan Ibrahimović je u karijeri postigao mnoge sjajne golove, ali jednu od prvih majstorija kojom  je privukao svetsku pažnju izveo je pre 10 godina u dresu Ajaksa.

Crveno-beli iz Amsterdama su te 2004. razbili NAC Bredu 6:2, a švedski napadač postigao je pogodak koji se i dan danas prepričava. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

U stilu Pelea i Maradone, nekarakteristično za svoju visinu, nanizao je defanzivce protivničkog tima, zatim i golmana, da bi rutinski poslao loptu po zemlji u mrežu.

U intervjuu za renomirani fudbalski magazin "Four Four Two", Ibrahimović se detaljno prisetio tog dana.

"Bio sam igrač Ajaksa, ali samo što nisam prešao u Juventus. Rafael Van der Vart i ja nismo razgovarali, pošto je smatrao da sam ga namerno povredio na treningu. Nisam, a i pored toga što sam se izvinio, on to nije prihvatio. Kada sam izašao na teren, navijači su mi zviždali. Stali su na stranu Van der Varta, koji je bio povređen i nije igrao. Ja jesam i postigao sam dva gola uz četiri asistencije", podsetio je Šveđanin.

"Za jedan od četiri gola koje sam dao, primio sam loptu sa protivničkim igračem na leđima. Drugi je pokušao da mi je oduzme, ali sam uspeo da je sačuvam od obojice. Onda sam se okrenuo i video gol. Pošao sam ka njemu, napravivši nekoliko driblinga - bam, bam, bam - tražio sam poziciju za šut. Nije se ukazala prilika, pa sam nastavio. Prošao sam još nekoliko igrača, a zatim i golmana. Odlučio sam da se malo vratim, da bih imao bolji ugao za udarac".

Ibrahimović je dodao i jednu zanimljivost na kraju:

"Tokom tih driblinga dva puta sam prevario istog igrača. Bio je to moj bivši saigrač, ali nisam primetio. Posle mi je prišao i rekao: Zlatane, mislio sam da smo prijatelji. Izvinio sam mu se... Bio je to moj najlepši pogodak".

Zatim je, u svom stilu, prokomentarisao:

"Van der Vart? Njegova reakcija je bila njegov problem. Nisam obraćao pažnju na njega. Sutradan sam potpisao za Juventus".

Ibrahimović je u redove Torineza stigao avgusta 2004, a mnoge je iznenadilo da ga je Ajaks pustio (i pored 16 miliona evra obeštećenja). Svađa sa Van der Vartom je, ipak, bila presudna...

Uživajte podsećajući se na sjajan pogodak protiv NAC Brede:

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.