IMPRESIVAN NIZ: Zvezdina godina za pamćenje (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2018, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMPRESIVAN NIZ: Zvezdina godina za pamćenje (FOTO)

U Superligi, trenutno je pauza.

Fudbaleri Crvene zvezde trenutno su na pauzi zbog obaveza reprezentacija u Ligi nacija, a poslednju utakmicu odigrali su u Zemunu. I pobedili su, a golove su postigli Dejan Joveljić i Marko Marin. Na sajtu crveno-belih, bavili su se statistikom...

- Duel u Gornjoj varoši je 37. uzastopni u domaćem prvenstvu u kojem je šampion Srbije makar jednom zatresao mrežu rivala, a pred izabranicima Vladanа Milojevića kapituirali su golmani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 16 klubova - navedeno je na internet stranici Zvezde.

Zvezda je protiv Zemuna nastavila niz kakav se ne pamti: 37 utakmica u Super ligi na kojima je postigla bar jedan pogodak 👏

🔴⚪#fkczhttps://t.co/gMfHq47RV4 pic.twitter.com/I7mDaVikdQ

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) October 9, 2018

Kako se dalje navodi, niz je počeo posle poraza u Kruševcu 1. oktobra prethodne godine od Napretka, a u međuvremenu su Zvezdini igrači na četiri duela postizali pogotke protiv Spataka, dok su tri puta teren sa makar jednom loptom u mreži napuštali Zemun, Mladost, Napredak, Partizan, Vojvodina, Čukarički, Voždovac i Radnički. Aktuelni niz najduži je od raspada SFR Jugoslavije, a prethodni rekord iznosio je 33 meča i ostvarile su ga dve generacije: prva, od 29. oktobra 2000. do 2. novembra 2001. godine, i druga, od 25. septembra 2016. do 27. avgusta 2017. godine.

Upravo prvi niz od 33 duela sa najmanje jednim pogotkom na meču jedini je koji je pre sadašnjeg trajao duže od godinu dana, ali je duelom u Zemunu i po tom segmentu oboren rekord, pa Crvena zvezda već sad može da se pohvali da 373 dana nije odigrala meč u Superligi bez postignutog pogotka.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pratite nas i na Instagram profilu SrbijaDanas.com.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.