I u Španiji se igra drugog januara

Izvor: B92, 31.Dec.2010, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I u Španiji se igra drugog januara

Unija fudbalera Španije (AFE) nije uspela da izdejstvuje pomeranje mečeva 17. kola Primere i utakmice će se igrati 2. januara, kao što je prvobitno planirano.

Sudsko veće je u Madridu objasnilo da nema ingerenciju da rešava u sporu između AFE-a i čelnika Primere.

AFE je predložio da se utakmice drugog januara, koji je inače praznični dan, igraju sve od 17 časova ili da se odlože za treći januar, ali Primera je ostala pri stavu da se pet mečeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igra u rasponu od 16 do 22 časa.

Predsednik Unije Luis Rubijales rekao je da će tražiti od Primere 20 miliona evra, što je jednako sumi koju je ’La Liga’ rekla da će izgubiti u slučaju odlaganja utakmica.

„U prošlosti su stvari rađene onako kako Liga želi, ali sa time je sada gotovo. Ako tvrde da bi pomeranjem izgubili 18-20 miliona evra, i mi ćemo tražiti naknadu u tim okvirima", rekao je Rubijales pozivajući se na dogovor od 2008. godine, kojim je drugi januar ustanovljen kao praznični dan.

Unija želi da se mečevi drugog januara, koji je obično praznični dan, igraju u istom terminu (17h), a Primera to odbija zbog obaveza prema televizijskim stanicama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.