I selekcija SAD na Kopa Amerika

Izvor: B92, 31.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I selekcija SAD na 'Kopa Amerika'



Fudbalska federacija SAD objavila je da je prihvatila poziv organizatora prvenstva Južne Amerike u fudbalu da učestvuje na tom takmičenju.

Domaćin sledećeg 'Kopa Amerika’ je Venecuela, a od 1993. godine na prvenstvu Južne učestvuje najmanje jedan predstavnik Severne Amerike.

"Veoma smo srećni i ponosni što smo dobili poziv da učestvujemo na jednom od najprestižnijih fudbalskih takmičenja na svetu,” rekao je funkcioner fudbalskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saveza SAD Sanil Gulati.

Amerikanci su već jednom učestvovali na 'Kopa Amerika’, 1995. godine, kada su došli do polufinala. Do sada su učesnici bili i nacionalni timovi Meksika, Hondurasa i Kostarike. Sledeće godine će, pored deset selekcija iz Južne Amerike i reprezentacije SAD igrati i nacionalni tim Meksika.

Prvo prvenstvo Južne Amerike održano je 1916. godine, a najviše trofeja imaju selekcije Argentine i Urugvaja, po četrnaest. Brazil je sedam puta bio prvak kontinenta, Paragvaj i Peru imaju po dve pobede, Bolivija i Kolumbija po jednu.

Domaćin 'Kopa Amerika’ 2007. godine je Venecuela, a prvenstvo počinje 26. juna i traje do 15. jula.

Zanimljivo je da će selekcija Sjedinjenih Država učestvovati i na šampionatu Severne Amerike, 'Gold kupu’, koji se završava 13. juna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.