I reprezentaciji preti isključenje?

Izvor: B92, 07.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I reprezentaciji preti isključenje?



Svim selekcijama Srbije preti eliminacija iz takmičenja koja organizuje UEFA, a pokušaj A selekcije da se plasira na EURO 2008. godine mogao bi da "padne u vodu" u slučaju bilo kakvog incidenta u Briselu, na utakmici sa Belgijom. Partizan je eliminisan iz Kupa UEFA, Crvena zvezda je još pod uslovnom kaznom, a Fudbalski savez "pod prismotrom" disciplinskih organa evropske kuće fudbala na utakmici u Briselu 22. avgusta protiv Belgije.

Iz UEFA, pored upozorenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za sportsko ponašanje na tribinama stadiona "Kralj Boduen", već prete eliminacijom iz kvalifikacija za EP, ako bude ekscesa na južnoj tribini...

FSS je više od dvadeset puta u poslednjih desetak godina novčano kažnjavan i više nema ’provlačenja’. Toga moraju da budu svesni i navijači. I najmanja greška može da košta reprezentaciju eliminacija iz kvalifikacija," ističe portparol FSS Aleksandar Bošković.

UEFA je rešena u nameri da se na stadionima spreče incidenti, a Fudbalski savez Srbije sprema akciju edukovanja navijača, sve u cilju da se shvati da smo priterani uza zid i da jedna greška znači kraj igranja u Evropi, možda sve do 2010. godine.

Moramo da pokažemo fer-plej, bez nacionalizma, šovinizma, rasizma... I posebno, parola koji nemaju veze sa fudbalom. Iskreno, veće probleme smo imali na gostovanjima i sa ljudima koji žive u Evropi, zato tražimo da u ovoj važnoj utakmici samo pomognu ekipi," kaže Bošković za Večernje novosti.

FSS ne vodi organizovano navijače na utakmice.

Već godinama, ali smo po pravilniku odgovorni za njihovo ponašanje. Odlučili smo i da se naši reprezentativci, preko spotova obrate navijačima, da pokažemo da Srbi nisu rasisti, a naš komesar za bezbednost, Sveta Đurović će sa domaćinima učestvuje oko organizacije naših navijača u Briselu," zaključio je Bošković.

Utakmica Belgija – Srbija igra se 22. avgusta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.