Huventud u poslednjem napadu slomio Cedevita Olimpiju

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 21:08

Huventud u poslednjem napadu slomio Cedevita Olimpiju

Košarkaši Cedevita Olimpije upisali su i drugi poraz u novoj sezoni Evrokupa.

Izabranici trenera Simonea Pjaniđanija posle produžetka poraženi su od Huventuda sa 88:87.

Cedevita Olimpija je tako posle poraza u prvom kolu od Hapoela sada i drugi put poklekla u novoj sezoni Evrokupa.

Sa druge strane Huventud je upisao prvu pobedu, posle poraza u prvom kolu od Bešiktaša na svom parketu.

Junak pobede ekipe iz Badalone je bio Andres Feliz koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pogodio za dva na 0,3 sekundi do kraja.

Huventud je do ove pobede predvodio Dešon Tomas sa 23 poena, bivši košarkaš Partizana Vladimir Brodzijanski je upisao 19 poena i osam skokova, dok je dabl-dabl učinak imao Ante Tomić sa 12 poena i 11 skokova.

Džastin Kobs je bio fenomenalan u svojoj ekipi sa 26 poena, sva manje je imao Jaka Blažić, dok je blizu dabl-dabla bio Karlo Matković koji je zabeležio 11 poena i devet skokova.

Odlično je Cedevita počela utakmicu, u prvoj četvrtini smo gledali jednu izjednačenu utakmicu, koja je završena sa 20:18 u korist gostiju. Druga četvrtina je bila odlična što se tiče domaćih košarkaša, prednost Abaligaša se sve više povećavala i na poluvreme je Cedevita otišla sa 11 razlike prednosti (43:32)

Drugo poluvreme i druga slika na terenu, Huventud je podigao nivo igre, i to se videlo po rezultatu u trećem periodu koji su gosti dobili sa i u poslednjih deset minuta meča smo ušli sa samo dva poena prednosti za domaće. (53:51)

Poslednji period regularnog dela meča je prošao u rezultatskoj klackalili. Huventud je bio bliži pobedi, ali se Cedevita izvukla i pobednika smo morali da dobijemo posle produžetka (76:76).

U dodatnih pet minuta meča, nijedna ekipa nije imala više od tri poena prednosti, Cedevita je bila pred pobedom, ali je u poslednjem napadu Feliz flouterom pogodio za dva i doneo pobedu svom timu. (88:87)

Cedevita Olimpija će u sledeće kolu gostovati Bešiktašu, a Huventud će dočekati Vulvse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.