Zabrana ulaska na stadione

Izvor: RTS, 15.Okt.2010, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrana ulaska na stadione

Direktor Uprave za bezbednost na fudbalskim stadionima u Velikoj Britaniji Džon de Kuit ocenio je da je jedna od najboljih mera u borbi protiv huligana zabrana ulaska na stadion.

On je za Bi-Bi-Si na srpskom jeziku rekao da se u Engleskoj protiv onih koji bacaju baklje i druge stvari na teren primenjuje krivični zakon po kome svakome ko narušava red i mir, može da bude izdata zabrana ulaska na stadion i to od tri do 10 godina.

"Takođe, njima može da se zabrani i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da putuju u inostranstvo na fudbalske utakmice kluba koji bodre. Ukoliko je to slučaj, svaki navijač koji ima zabranu ulaska na stadion, pre puta nacionalne reprezentacije ili tima koji bodri, mora da se javi u policiju i da preda svoj pasoš", objasnio je Kuit.

Prema njegovim rečima, za Fudbalsko prvenstvo u Južnoj Africi, preko tri hiljade navijača ostalo je kod kuće i to zato što je njima izdata zabrana ulaska na stadione.

Na pitanje kako bi on reagovao pred predstojeći fudbalski derbi između Zvezde i Partizana, direktor britanske uprave kaže da bi trebalo napraviti jedinstven plan svih službi.

"Prvo što bih u tom slučaju savetovao jeste da se svi, od javnih službi, policije, fudbalskog saveza do uprave stadiona, sastanu i da dogovore jedinstveni plan. Dakle, svi oni treba da rade zajedno, a ne svako za sebe. Posle toga bih utvrdio ko je odgovoran za šta, i procenio bih kolika je bezbednost na stadionu", naveo je Kuit.

On je dodao i da bi uključio navijače u celu pricu i potrudio bi se da svi oni budu viđeni kao deo jednog jedinstvenog plana za bezbedno održavanje utakmice.

Kuit je naveo i da je potrebno modernizovati stadione, i pokriti sve sa kamerama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Huliganima zabraniti ulazak na stadione

Izvor: Mondo, 15.Okt.2010

Direktor Uprave za bezbednost na fudbalskim stadionima u Velikoj Britaniji Džon de Kuit ocenio je da je jedna od najboljih mera u borbi protiv huligana zabrana ulaska na stadion.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.