Izvor: Blic, 05.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska se ne može pobediti za dva dana

Hrvatska se ne može pobediti za dva dana

BEOGRAD - Treće mesto jugoslovenskih vaterpolista u Evroligi nije uznemirilo saveznog selektora Nenada Manojlovića. Plavi su u dva neizvesna zagrebačka meča prvo poraženi od Hrvatske (6:5), da bi bronzu iz Sidneja opravdali u utakmici sa Italijom - 12:11.

- Sigurno je da smo mogli i više, jer smo Hrvatima poklonili pobedu. Zahvaljujući našim greškama oni su stigli do finala, gde su Mađari uradili ono što je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trebalo da uradimo mi. Ne bih voleo da se više okupljamo dva dana pred početak turnira - pojašnjava Nenad Manojlović.

Bord FINA je odlučio da vaterpolo reprezentacija Jugoslavije ne učestvuje u Svetskoj ligi?

- Sramna odluka, najverovatnije s političkom pozadinom. Samo su nas obavestili da Jugoslavija nema finansijske i marketinške uslove za organizaciju mečeva Svetske lige. To je bilo sve. Bez objašnjenja. Međutim, možda je tako i najbolje, jer ne verujem ni da bismo pristali da učestvujemo na turniru koji traje puna dva meseca u godini gde nas očekuju Svetsko i Evropsko prvenstvo. To bi bio veliki napor za naše vaterpoliste, što ne mogu da dozvolim - zaključio je Nenad Manojlović.

A.P. Skratiti napad na 30 sekundi

U Dubrovniku će se 8. i 9. decembra održati sastanak LEN.

- Glavna tema je promena pravila igre i sistema takmičenja, kao bi vaterpolo postao atraktivniji. Imali smo malo vremena da pripremimo predloge, ali zalagaćemo se da utakmica traje duže, da se vreme napada smanji sa 35 na 30, kao i igrač više sa 20 na 15 sekundi i da, kao u rukometu, nema kornera ako golman izbaci loptu. Moramo po svaku cenu da ubrzamo igru i privučemo publiku, jer niko ne želi da dolazi na utakmicu koja traje samo 35 minuta - smatra Manojlović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.