Hrvatima oduzet bod, dva meča igraju bez publike

Izvor: Politika, 23.Jul.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatima oduzet bod, dva meča igraju bez publike

ZAGREB – Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) oduzela je reprezentaciji Hrvatske jedan bod u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, dve utakmice kao domaćin igraće bez prisustva publike, a nacionalni savez (HNS) kažnjen je novčano sa 100.000 evra, objavio je HNS na zvaničnom sajtu.

Kazna UEFA izrečena je zbog skandaloznog incidenta 12. juna u Spliti, kada je na travnjaku stadiona Poljud uoči kvalifikacione >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << itakmice između Hrvatske i Italije utisnut ogroman kukasti krst.

HNS navodi da u saopštenju Disciplinske komisije UEFA stoji kako je kazna izrečena zbog „rasističkog ponašanja”.

Takođe, UEFA je naložila da nacionalna reprezentacija preostale utakmice u kvalifikacijama ne može da igra na splitskom stadionu Poljud, a HNS ističe da je dobio najtežu kaznu od svog osnivanja.

Hrvatska je zbog izgreda huligana na utakmici Italija - Hrvatska u Milanu u novembru prošle godine kažnjena zatvaranjem jedne tribine i sa 80.000 evra, a zbog rasističkog ponašanja navijača na susretu Hrvatska - Norveška igranjem pred praznim stadionom i sa 55.000 evra.

Uprkos oduzimanju jednog boda, reprezentacija Hrvatske ostala je vodeća u H grupi kvalifikacija za evropski šampionat sledeće godine u Francuskoj.

Hrvatska sada ima 13 bodova, jedan više od drugoplasirane Italije i tri od trećeplasirane Norveške.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Fudbal

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.